lørdag 18. mai 2024

NRK og domstolen i Haag: Like begredelige ...

Oppdatert:

https://verdinytt.no/tar-kraftig-oppgjor-med-den-internasjonale-domstolen/19.2559

-

 

Dagens nyhet: Domstolen har nettopp utstedt arrestordre på Netanyahu ... Biden: "No equity" mellom Israel og Hamas ... (Her skal vi nærme oss problematikken på en en litt annen måte).

Stor takk til denne fra Julie Dale i HRS:

Regjeringens firedobling av Gaza-bistand sender et dårlig signal …

… i en tid der Norge allerede er lagt merke til internasjonalt for å støtte terroraktivitet med bistandsmidler. …

«Kjernebidrag til FN» er en eufemisme for å kjøre penger inn i FN-organer som eksempelvis FNs utviklingsprogram (UNDP) og FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA).

Vi har skrevet om UNRWA i en rekke saker, blant annet her og her. Senest i februar skrev vi at UNRWA må avvikles, og etter den tid har også Israel økt presset for at akkurat dette skal skje. At de lykkes er neppe trolig, for FN gir ingen tegn til å la seg sjokkere av terrortilknytningene,

Internasjonal menneskerettighetsadvokat, skribent, administrerende direktør for United Nations Watch, Hillel Neuer, følger FN svært tett, og han er ikke i tvil om at det er riktig å slutte å finansiere UNRWA. …

Associated Press skrev i 2021 en interessant artikkel om bistand til palestinske områder. Der framkommer det at omtrent 80 prosent av alle bistandsmidler sluses gjennom det pill råtne FN-organet.

Israel overvåker bistanden nøye for å prøve å sikre at den omgår Hamas. Men den Hamas-styrte regjeringen drar nytte av at fremmede land betaler regningen for skoler, sykehus og infrastruktur, slik at den kan spare på sine egne ressurser, inkludert skattene og tollene den samler inn.

Her er en titt på hovedformene for internasjonal bistand til Gaza:

— Fra 2014-2020 brukte FN-byråer nesten 4,5 milliarder dollar i Gaza, inkludert 600 millioner dollar i 2020 alene. Mer enn 80 % av denne finansieringen kanaliseres gjennom FN-byrået for palestinske flyktninger, som utgjør tre fjerdedeler av Gazas befolkning. Rundt 280 000 barn i Gaza går på skoler som drives av UNRWA, som også gir helsetjenester og mathjelp.

— Qatar har gitt 1,3 milliarder dollar i bistand til Gaza siden 2012 til bygg, helsetjenester og landbruk. Det inkluderer 360 millioner dollar lovet i januar for 2021 og ytterligere 500 millioner dollar som ble lovet for gjenoppbygging etter krigen i mai. Qatars hjelp går også til trengende familier og til å betale Hamas regjeringslønn.

(…) — Tyskland og andre europeiske land vil bruke nesten 70 millioner euro (80 millioner dollar) på vannprosjekter i Gaza i år, i tillegg til deres bidrag til UNRWA.

— USA har brukt minst 5,5 millioner dollar i Gaza i år på kontanthjelp og helsehjelp, i tillegg til å bidra med 90 millioner dollar til UNRWA-operasjoner i Gaza og den okkuperte Vestbredden.

https://www.rights.no/2024/05/regjeringens-firedobling-av-gaza-bistand-sender-et-darlig-signal/

Stor takk også til de journalistene - Shira Weissbach og Asaf Romirowsky som formulerer følgende:

… the American campus has become a theater for supporters of terrorism and totalitarian regimes. They have hijacked the university, a symbol of Western liberal democracy. Much like Jewish civilization, the consciousness of Western civilization is rooted in safeguarding historical values. The “pro-Palestinian” encampments and protests on campus highlight the extent to which knowledge and understanding of history have diminished. They have been replaced by hateful ideology and willful ignorance.

This is epitomized by the belief that history does not exist. That it was invented for the benefit of the powerful. Thus, historical sins are passed down to succeeding generations who must then expiate those sins via political action for “social justice.”

https://www.jns.org/the-universities-betrayal-of-the-university/

Innramming:

Den internasjonalt anerkjente eksperten på internasjonal lov, Aron David Miller, sier til flere tv-kanaler at når Israel mister 1200 i et jihadangrep, 7.10, 23, så tilsvarer dette 40 000 i forhold til folketallet i USA, på 9.11. (Han er for øvrig svært kritisk til israelernes siste «trekk» på Gaza.

(Hvis du sier: Ja, men Israel har nå drept langt flere sett i samme forholdstall, så er du ute her, sipp snapp … ).

Jeg spør: Ser du poenget?

Filosofen og nevroforskeren Sam Harris: Biden: Islam­kritikk er en psykisk sykdom, av Lars Hedegaard   08.05.2024 10:46. (Bare for å ha nevnt det).

Fra eget lager: Jihadists are worse than the Nazis were, neuroscientist and podcaster Sam Harris has claimed.

Citing jihadists’ religious fervour and the popularity of Islamic fundamentalism among ordinary citizens of Muslim-majority countries, Harris warned that they posed a greater threat to humanity than the Nazis did.

“It’s Nazism plus religious fanaticism,” he said on a Wednesday episode of his podcast, Making Sense with Sam Harris. “Nazism plus an eagerness to be martyred, and to see their children martyred.” He continued: “There are many differences between Nazism and jihadism, but they only make Nazism look comparatively benign.”

https://neitilislam.blogspot.com/2024/05/biden-pluss-hjerte-erdogan-sant.html

 

Hva er feil med det bare så altfor ofte feilfrie NRK? Eller hva består mangelen i? Eller unnlatelsene, blindvinklene, som ingen ser, og ingen vil vi skal se, og rusen på eget ensidige og åndstrege selvbilde?

Vel det kommer an på hvem som ser, hva man ser og hvordan det blir tenkt før man forstår eller ikke forstår.

At NRK ikke forstår, kom frem 160524 da det kom til krigen på Gaza, i et intervju med en jussprofessor   i Bergen, se under.

Jeg må først bare få frem et poeng: Legg merke til at når FN-domstolen i Haag behandler klagen på Israel for folkemord, viser domstolen overhodet ingen interesse for begrepet «skyld», altså det grunnleggende moralske spørsmålet. Det gjøres irrelevant! Det gjøres i høyden implisitt reelt, spørsmålet skal primært avgjøres formalistisk på et formelt grunnlag. Folkemord er forbudt der de og de kriterier foreligger i henhold til lovverket, dvs teksten. Teksten forutsettes å skape virkeligheten på bakken!

Problemet er å isolere denne tilnærmingen fra en rent ideologisk/politisk tilnærming. Jo mer konkret lovverket fremtoner, ifølge til systemets egen avhengighet av seg selv, - desto mer politisk og derfor mindre juridisk blir domstolen …

Vi ser kanskje noe forferdende i ferd med å skje, noe som kommer snikende, men som ikke er mindre farlig av den grunn. Ideen om Justitia er i ferd med å fade, Justitia som rettferdigheten selv, kjølig, blind, rigid, frigid og lite empatisk, kan vi si, men dog: Rettferdig – helt uavhengig eller løsrevet fra keisernes nykker og servilt og emosjonelt betingede korrekte emosjoner og utfall. Justitia er i ferd med å bli overkjørt av en moralsk rasende Kali eller en beruset og selvrettferdig, vilkårlig og med en av fri frihetsviljes umoralsk Dionysos. Eller Karma – som så visst ikke har bind for øynene, slik Justitia hadde, men i stedet nå og for alltid har et så nådeløst blikk at bare de helt uberettiget rike maktmennesker – despoter, diktatorer, oligarker etc - kan se som nåderike eller kjærlige.

Mer rettferdighet takk?

Dette viktige førsteprinsippet overses totalt; domstolen henviser seg dermed til en «metamoral» som betinger at det viktigste blir å løpe til med mest mulig hjelp til bødlene, som tilsynelatende lider mer, og mer uttrykksfullt, enn til ofrene, som antas å lide mindre, (fordi disse ikke får en proporsjonal oppmerksomhet fra medias side. Den som utviser den største hjelpeiver her, og uttrykk for mest medfølelse, altså, vinner).

Domstolen underlegger seg dermed det nye rettsprinsipp om omvendt bevisbyrde, dette at den antatte, ikke beviste, bøddel, må bevise sin uskyld. Det prima facie tilsynelatende Offeret trenger ikke å bevise noe som helst, det holder med påstanden om at man er krenket, så vær så god: Bevis det motsatte og hvis du ikke klarer det, er du dømt, på forhånd. Du som offer blir bøddel.

http://neitilislam.blogspot.com/2020/02/om-hvorfor-trump-vant-heldig-vis-for.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/02/om-hvorfor-trump-vant-heldig-vis-for.html

Så hvor blir skylden av? Ansvaret? Den frie vilje? Menneskets adelsmerke? Når vi vet hvordan den islamske verden nå dominerer FN, både politisk eller ideologisk/religiøst og «moralsk», står det et klart budskap på veggen: Du skal gå til grunne, fordi du velger helvete selv, (henvendt til den vestlige verden, som hermer uten forbehold og fullstendig uten forstand eller fornuft).

Gazakrigen og dens behandling viser fremfor alt empiriske tegn på Vestens iboende, men ennå ikke fullt ut bevisste selvmordsønske, og islam får vist det de tror er virkelig universelle behov for en selvfølgelig berettigelse og overlegenhet: Dominans, dominans, helt etter Koranen: Der er det beste folket … eller? Er du eller blir du muslim, er du blant det beste folket. 

Det generelle inntrykket som fester seg ar at Haag-domstolen nå ser bort fra det jeg vil kalle de eksistensielle rettskildene, til de begreper og den tros-virkelighet som ordene synd, skyld, forsoning, frelse og frelsesplan eller frelseshistorie bl a innebærer og betyr, for oss alle, men spesielt for muslimer og israelere eller jøder, og dermed for Staten Israel, pluss eller inkludert i den judeokristne tradisjon og kulturarv, og disses konstitusjonsbærende funksjon, (inkl. deres ortodoxi).

Her først, vil man kunne se døden inn i hvitøyet, koblet til trosidentiten som selve eksistensgrunnlaget og hvor denne nå trues og angripes både på det kulturelle plan og i den nasjonalbaserte relasjon (selv om Israel fundamenteres på et sekulært fundament).

Når domstolen nå isolerer «historikken og troen», som eksistensielle grunnfaktorer, fra krigen selv, havner man i et blindspor med så mange blindvinkler at en kjennelse synes å være absurd og ikke «valid» eller gyldig. Man bortser fra krigens mange fasetter, kontekster og bakgrunner, rett og slett, og havne dermed i en for domstolen selv meget behendig, selvbetjenende, opportunistisk og/eller eksistensiell segmenterering, en prosess som bare kan tjene den parten som har klart å forme media, eller media forme dem, på et primært emosjonelt, retorisk og propagandamessig grunnlag, og da gjerne på et servilt betinget emosjonelt korrekt grunnlag, og ikke på et rasjonelt og adekvat rettskildegrunnlag.

Vi minner om at Palestina ennå ikke er en Stat eller en nasjon i rette betydning av ordene, palestinerne må derfor begrunne sin identitet på islam, i seg selv et juridisk faktum, noe domstolen i sine konsepter eller emoverte premisser ikke anses som relevant. Man betrakter da Hamas Charter, som hjemler fullstendig utradering av Israel som stat, på islamsk grunnlag, som ikkeeksisterende. Vi får da en juss for en, en annen jus for den annen. Hvilket jo da utgjør et radikalt hyklere.  

Det mest skremmende er kanskje: Hva som er folkemord avgjøres nå primært på analytisk, ikke syntetisk, grunnlag; empiri er relevant bare så langt det analytiske systemet - menneskeskapt - tillater det, for å nå frem til en gyldig konklusjon, på systemets premiss, på et formalt nærmest logisk grunnlag, på en beskrivelse av fakta allerede før fakta foreligger, ut fra aksiomatiske, apriori, konsensusskapte, forutsetninger og teoremer altså.

Domstolen er derfor gitt et grunnlag som forutsetter at det er mulig å komme frem til en tenkt og holdbar apodiktikk. Abduktiv argumentasjon trenges ut i bakgrunnen; det politisk/ideologisk/religiøse blir avgjørende.  Vi har dermed rekreert, eller formelig desekrert, Justitia i vårt bilde, vårt for tiden akk så altfor selvbeleilige bilde, (noe som kan være berikende i seg selv. – mot all deduksjon og skolastikk, ironisk nok).  

Vi tror vi er i stand til å skape en seende Justitia, en empatisk og medfølende Justitia, en dommer og en juss som ser og som føyer seg og lar seg forme av oss – og, ja, hva skal et stakkars menneske gjøre og tenke? Jo, sier vi: Her skal det være equity, ikke equality, utfallslikhet, ikke likhet, som «objektiv» og uforanderlig standard og karakter.

En lien digresjon; Hva er DEI’s motsetning? Jo, det kan sies slik: The literal opposite of DEI is segregation, inequality, exclusion, and segregation. Våger du å kritisere DEI?

http://neitilislam.blogspot.com/2023/11/makt-bak-begrunnet-og-rettferdig-hap.html

Om DEI litt ned på siden her:

http://neitilislam.blogspot.com/2024/04/frykt-og-redsel-for-endetid-og.html

En slik metode om beskrevet over, underminerer all tradisjonell juss, alt tradisjonelt livssyn, alle tradisjonell tro, alle dogmer og doktriner. Mennesket er alle tings mål og hersker og alt er underlagt emosjonene. Den realistiske rettferdighet, både som begrep og kropp, er omsonst. Det fins bare nomina, (navn), ingen, ingen res, (ting). 

Her leser både NRK og professoren opp som fra en tale de begge hadde fått skrevet for seg av visse åndsmakter i himmelrommet, og ikke av dem selv, (for å si det sånn, som det heter).

De ser ikke, kan ikke, vil ikke forstå at de er gjort til «puppets on the string», nærmest til papegøyer som hermer Hamas og Hamas charter, et charter som på ingen måte fordømmes klart på de verdenskjente muslimske universitetene i dag; de vil ikke se trådstyrerne sine. De makter ikke å se at de må fokusere på hva som konstituerer «gamet» her, eller hva som transcenderer hele «forstillingen», argumentene og tilnærmingen.

Men de vil ikke se hva som konstituerer spillet, som de har gjort seg så avhengig av, at de virkelig tror at det som konstituerer spillet, er egetkonstruert eller «selvtektig» legitimitetsgrunnlag, på et fritt grunnlag, (noe som selvsagt ikke er tilfelle). Sammeling med f eks sjakkspillet: Reglene konstituerer selve spillet, de er spillets transcendentale forutsetning. FN-domstolen ser ikke hvor dens posisjon er konstituert på annet enn på et rent formalisert grunnlag. Man spør seg ikke: Hvem konstruerer spillet i videre mening? Tatt i betraktning den enorme betydning islam har som premissleverandør i FN-systemet i dag, burde domstolen heller ha avist å behandle saken, som ble reist av Sør-Afrika, (man skulle nesen - uten å ta helt feil -  tro: På diktat fra visse «donorland»). 

Nå er jo konseptet «konstitusjon» i seg selv en lekker, tidsnødvendig og demokratisk idé eller prinsipp. Norges Grunnlov står f eks fast om enn lovverket forandres etter politisk og kulturelt behov. Men skal man forandre Grunnloven, må det politikk pluss ideer og handlekraft til. Grunnloven har ingen hjemmel for å oppheve seg selv på rent juridisk grunnlag. Den må forandres på politisk/ideologisk/religiøst grunnlag. Konstitusjonen er en lov i seg selv som ikke kan oppheve seg selv. Den må oppheves utenfra. Slik sett en den et lukket system, den kan bare operere på og innenfor egne premisser og heller ikke kan den avskaffe eller tilintetgjøre seg selv. Det forutsettes utenfra sett at konstitusjonen skal være et uttrykk for og utvikles videre ut fra en tidsånd, bundet til det som oppfattes som selvinnlysende sannheter knyttet til kropp, sjel og ånd. Til å effektuere disse edle målsettinger, setter konstitusjonen selv denne retten og plikten bort til andre organer, for eksempel til politi, forsvar og helsevesen. Slik beskytter konstitusjonen seg selv og skal sikre så stor objektivitet eller nøytralitet i forhold til «tekster og realiteter» som mulig.

Domstolen i Haag

De har lukket seg inn i et mer eller mindre selvskapt system som rettferdiggjør seg selv, på egne snevre premisser, inntil det logisk perfekte, i en verden som ikke styres av logikk, men av emosjoner som førsteprinsipp og dominerende faktor i enhver tenke- og følemåte i dag, internasjonalt, viser det seg, se under hvem som stemte for resolusjonen …

Og hva og hvem er det som konstruerer «forestiingen» og påstandene og fremførelsen av dem i NRK? Jo, det er selvsagt Hamas og til syvende og sist islam. Det er i virkeligheten islam som bestemmer «talen» til NRK og professoren her. De ser ikke hva og hvem som dikterer «reglene». De ser ikke at «tidsånden» er å Hamas side blitt. De ser ikke at de vikler seg inn i moralske, politiske og religiøse uhyrligheter, en rigiditet som bare deres eget valgte premissgrunnlag dikterer – konsekvenser som vil følge, enten de vil det eller ei.

Det er fordi de ikke har fattet hva islam er eller kan innebære. De ser bare sviskene i islam og sukrer enhver fremstilling og tolkning av islam, som om de allerede har akseptert en stilling som dhimmi, som serviliserer seg og kryper for sine bødler idet de ser seg ikke som ofre, men som «herrer», hvilket de selvsagt ikke er, om de nå aldri så mye skulle like å tro det selv.  

Både NRK og professoren puster og uttaler seg ut fra premisser for et tankesystem eller en konsistent tenkemåte der det første premisset i uttalelse, det underliggende principium, bestemmer resten av uttalen med konsekvent logikk, og hvor resultatet i realitetene, i dette tankesystemet, ikke har bakkekontakt annet enn i systemet selv, sui genreis, som om livet for NRK og professoren var en bok eller uttalt faktum hvis virkelighet bare fremkommer ved at uttalelsene og påstandene tolker seg selv, (i den tro at man her taler om virkeligheten, og ikke deduksjon i seg selv som styrende både på argumentasjonsmetode og konklusjon).

NRK snakker som på kommando eller ett diktat – fra nåværende utenriksminister, bl a, og ellers det paradigme som i dag taler konsekvent og trutt gjennom og ved hjelp det islamske paradigme, dvs islam, som principium for selve tenkemåten i store deler av Vesten i dag, tro det eller ikke …

Dommerne i den internasjonale domstolen som nå behandler det de kaller folkemordet på Gaza, kan selvsagt ikke anklages og tiltales for en eller annen rett for korrupsjon. Men domstolen handler her som om det var på muslimens premisser, (dvs for Hamas og vel også Broderskapets premisser), uten at muligheten for at en slik «hildethet» eller fordomsindusert holdning og handling diskuteres av domstolen selv. Domstolen, med dens dommere, setter seg dermed opp til å være sin egen dommer, den instans som ikke bare bestemmer om de har en sak, men også hva konklusjonen skal være. Israel dømmes dermed på et helt subjektivt deduktivt grunnlag. Domstolen har gjort seg til eget legitimasjonsgrunnlag helt uavhengig av realitetene. Den sier: Jeg er dommer, derfor dømmer jeg, fordi jeg har rett til å dømme – rett, (på mitt systems premisser).

Israel skal nå dømmes ut fra den antakelse at det forelå eller foreligger en intensjon om folkemord, se under. Man griper sogar fatt i noen uttalelser gitt i affekt i en helt prekær og unik situasjon av et par demokratisk valgte militære ledere og slutter nærmest uten forbehold at dette viser at en slik intensjon virkelig foreligger, i hvert fall viser en annen norsk jussprofessor til dette, Ulfstein, se også her under. Barth Eide synes å være mer opptatt av hvordan ting siers – av det estiske - en av selve realiteten selv som avføder det formulerte, opptatt av estetikk mer enn etikk. At NRK ikke stiller spørsmål omkring dette, kan få noen og enhver til å undre om NRK spiller med rent mel i posen.

NTK snakker i intervjuet med Einarson på en nærmest uttrykksløs måte, som om NRK bare referer ugjendrivelige fakta, uten noen antydning om at dette gelder realiteter som må tolkes, ikke bare konstateres. Professor Einarson snakker også nærmest i halvsøvne som om saken i seg selv en gang for alle er gitt, i og med premissgrunnlaget hentes direkte ut fra domstolens tankeparadigme, basert på at systemet er lukket, noe som muliggjør deduksjoner, ikke induksjoner. Man ser ikke at jussen alltid har et de lege lata og et de lege ferenda aspekt seg. NRK og professoren forsøker å forgi at her dreier det seg kun om et de lege lata (dvs faktisk rett). Man gjør seg blinde for den større konteksen og vil at folk skal adlyde eller bite på og ta det objektiv for god fisk.

Skulle de allierte som bombet Dredsen under krigen noen gang dømmes for et mulig folkemord på tyskere, da over 20 000 tusen ustridende sivile ble drept?   

Utenriksminister Barth Eid lar seg forferde over visse uttalelser Israels utsending til FN kom med i forsamlingen. Han burde skamme seg, se også her under. Han kan umulig ha fått med seg og forstått alvoret i Hamas charter, som jo begrunner et nytt folkemord på jødene eller staten Israels eksistens.

Her er jo målet tydelig formulert og intensjonen om folkemord ikke bare noe man kan anta som en mulig premiss for domstolen til å ta saken.

-

NRK: ICJ behandler i dag – 16. mai - Israels Rafa-operasjon. Det er Sør-Afrika som har bedt FN-domstolen om krisegrep for å få operasjonen i grensebyen stanset. De ber domstolen om å beordre israelske styrker til å trekke seg tilbake umiddelbart, i tillegg ber de om fri frakt og nødhjelp til Gaza-stripen. Israel skal komme med sin respons foran domstolen i morgen.

Terje Einarsen, jussprofessor ved Universitetet i Bergen, du har spesialisert deg på internasjonal folkerett: Hva betyr denne rettsprosessen i ICJ for utviklingen av krigen i Gaza?

-Det er jo vanskelig å si. Dette er jo fjerde gangen at Sør-Afrika ber om en rettsordre; de fikk jo det 26. januar i år, spesifisert i flere punkter, først og fremst det at Israel måtte frafra å drepe og skade sivile; de ba om en utvidet ordre etter det; det fikk de ikke, fordi at domstolen mente at det var tilstrekkelig med den første ordren; men så ba de en tredje gang og da fikk de en utvidet ordre, 28. mars, og nå er det altså fjerde gangen hvor de ber om full stopp av kamphandlingene i Rafa. Og tilgang med nødhjelp for FN personell og andre, og tilgang for etterforskere og journalister, til å undersøke hva som skjer på Gaza.

-Men ICJ konkluderte med at det var fare for at Israel begår folkemord i Gaza, og Israel ble da pålagt strakstiltak, - hvilken makt har egentlig domstolen til å sørge for at disse tiltakene trer i kraft?

- Ja, altså, en domstol er jo som andre domstoler, de har normalt ikke egne maktmidler, det er Sikkerhetsrådet som da må følge opp, og håndheve den ordren, men en ordre er rettslig bindende, og det kan få konsekvenser for den staten som bryter ordren, og det har jo Israel allerede gjort, helt siden den første ordren, og på ingen måte respektert hverken første eller andre ordre …

-Men hvilke konsekvenser kan det få for Israel?

-Eh, ja, altså, øh, dette er jo en sak som vil ta en del tid for å få en endelig realitet og om dette har vært et folkemord, eh, men i tillegg er det sånn at rettsordren er bindende i seg selv, det kan jo komme en dom på det seinere, om Israel har brutt rettsordrene, ..

-Så Israel i morgen må møte nok en gang for domstolen, hvilket press legger det på Israel?

-Ja, det er jo at man eksponerer i det internasjonale rettssamfunnet, da, det som skjer … og så videre utover i det politiske samfunnet; så der jo selvfølgelig kjedelig for Israel å måtte stå der å forsvare seg, eh, men det er jo i dette tilfelle sånn som det bør være; eh, det er jo en meget alvorlig sak Sør-Afrika har anlagt.

-Og til slutt: Det er Sør-Afrika som har klaget for Den internasjonale domstolen igjen, hva er årsaken til at det er akkurat Sør-Afrika som gjør det?

-Ja, det kan være flere grunner til det, men en av forklaringene er jo at Sør-Afrika har hatt mye erfaring med apartheid og at den regjeringen du har i Sør-Afrika er på en måte etterkommere av de som kjempet mot apartheid, og regimet i Sør-Afrika, mens det tidligere apartheidregimet hadde jo veldig nær forbindelse med Israel, og tilknytning til Israel, då. Så de kjenner jo igjen situasjonen med apartheid, og mener jo også at det er noe av det som skjer i Israel og Palestina …

-Takk skal du ha, Terje Einarsen, jussprofessor ved Universitetet i Bergen …

(Sendt på Nrk rundt kl. 17, den 16.05. 24.) 

 Let's take a little break:

170523: Cecilie Hellestveit avviser at boikottaksjonen mot Israels deltakelse i Eurovision hadde noen effekt; det vart mest av alt moralsk indremedisin for aktivistene selv:

 

"– Denne typen boikott handler ikke om at man skal oppnå noe. Det handler utelukkende om at de som aksjonerer skal føle seg bedre fordi de selv gjør noe.

Det sier folkerettsekspert og jurist Cecilie Hellestveit. Hun kaller aktivismen en forlengelse av underholdningsindustrien. Mye kjas og fjas, ingen effekt.

– Jeg tilhører dem som ikke tror at akademisk eller kulturell boikott fungerer for å presse en stat til endring. Jeg tror det ofte svekker de kreftene som jobber for det aksjonistene selv ønsker å oppnå, sier Hellestveit."

Innvandring fører med seg konflikter og kultur/tenkemåte fra opprinnelseslandet, og derfor er det så stor forskjell på vestlig innvandring til Norge (som lett assimileres) og for eksempel palestinsk, der man på gruppenivå får med jødehat, anlegg for konspirasjonsteorier og religionen islam i diverse varianter. Og deres "evige" kamp mot Israel som en jødisk stat på "okkupert" islamsk territorium blir del av norsk debatt.

Men et "fritt Palestina" er neppe sentralt for norske interesse. Tvert imot har vi mer glede av et godt forhold til Israel, som er et velfungerende demokrati med en vital økonomi, og verdens eneste jødiske statsdannelse (det er over 50 islamske). Likevel har Norge brukt og bruker store ressurser på palestinerne. Om norsk bistand- og utenrikspolitikk skal konsentrere seg mer om våre interesser, slik Unge Høyres nye prinsipprogram legger opp til, vil trolig mye av vårt engasjement i Midtøsten legges ned.

Hellestveit er inne på at innvandring endrer Norges politiske kultur og debattklima når hun sier at hun

"(...) vil likevel advare mot at gode, men blåøyde, skandinaviske intensjoner kan møte en «mørkere del av verden». Den skandinaviske holdningen er veldig lite antisemittisk, mener hun.

– Men vi kan få nisser med på lasset med borgere fra Øst-Europa, der antisemittismen er annerledes og dypere. Eller den kan komme fra muslimske innvandrere, som har en annen antijødisk tradisjon, mener hun.

Vi risikerer å trekkes inn i kamper av en type vi ikke kjenner eller har kontroll over, advarer Hellestveit."

Jeg registrerer at noen aktivister bruker uttrykket "å være på rett side av historien" (lenke i kommentarfeltet), mens de i praksis havner som Hamas' nyttige idioter. Hvorfor? Fordi de ikke forstår hva konflikten handler om, og hva konsekvensen vil være om Israel ikke får lov til å forsvare seg militært og reelt sett taper krigen mot Hamas og den folkemorderiske og jihadistiske ideologien de representerer, hvis praksis utfoldet seg i all sin gru 7. oktober 2023.

https://www.facebook.com/1395216227/posts/10226193180161367/?rdid=jQloqd2K2LZgta2g

Halvor Fosli, på hans face, lar Brendan O’Neill, komme til orde:

…Brendan O'Neill er som meg skuffet over Joe Biden, som nå signaliserer at kampen mot Hamas ikke må fullføres.

Brendan drar en sammenligning:

"Imagine if, in 2017, the world told the Kurds to hold off from attacking Raqqa. Imagine if, following their valiant liberation of 2,000 square miles of Syrian territory from the barbaric diktat of the Islamic State, the Kurdish-led forces were told to down arms. To leave Raqqa be. To leave intact the capital of the cruellest pseudo-state the modern world has known.

We would have looked upon such a request as lunacy.

We might even have considered it an essentially pro-ISIS position. After all, the flipside of telling the enemies of ISIS to cease fire is that ISIS would gain the breathing space to regroup, rearm and revisit its apocalyptic sadism on the people of Syria and beyond.

Well, just such an unhinged demand is being made right now, though of Israel, not the Kurds."

-

For å få det beste og det beste ut av følgende er det best å få med seg følgende:

Is Marwan Barghouti a 'Palestinian Nelson Mandela'?

Issued on: 29/04/2024 - 11:37Modified: 30/04/2024 - 18:24

https://www.france24.com/en/video/20240429-the-palestinian-nelson-mandela-france-24-speaks-to-son-of-marwan-barghouti

Hamas demands Israel release Marwan Barghouti, a man some see as their Nelson Mandela| Oneindia

https://www.youtube.com/watch?v=-G14_a3hC3A

 

https://www.rights.no/2024/05/nrks-naive-tro-pa-hamas/

 

https://www.jihadwatch.org/2024/05/palestinian-columnist-we-do-not-want-a-ceasefire-we-want-ongoing-war-victory-is-at-hand

… Abstract The International Court of Justice (ICJ) has jurisdiction over disputes between nations and has decided dozens of cases since it began operations in 1946. Its defenders argue that the ICJ decides cases impartially. Its critics argue that the members of the ICJ vote the interests of the states that appoint them. Prior empirical scholarship is ambiguous. We test the charge of bias using statistical methods. We find strong evidence that (1) judges favor the states that appoint them and that (2) judges favor states whose wealth level is close to that of the their own states, and weaker evidence that (3) judges favor states whose political system is similar to that of their own states and that (4) (more weakly) judges favor states whose culture (language and religion) is similar to that of their own states. We find weak or no evidence that judges are influenced by regional and military alignments.

https://www.jstor.org/stable/10.1086/430765

https://www.icc-cpi.int/judges/judges-who-s-who

https://en.wikipedia.org/wiki/International_Court_of_Justice

https://www.icj-cij.org/current-members

https://fn.no/om-fn/fns-hovedorganer/den-internasjonale-domstolen

 

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/uttalelse-fra-utenriksministeren-om-avgjorelsen-i-den-internasjonale-domstolens-kjennelse/id3023165/

 

Professor Geir Ulfstein til forskning.no. 

– Det gjelder ytringer som det domstolen kaller dehumaniserende uttalelser, altså ting som kan oppfordre til folkemord, forklarer Ulfstein.

Domstolen nevnte spesielt uttalelsene til Israels utenriksminister, Israel Katz, som sa: «Vi vil slåss mot terrororganisasjonen Hamas og ødelegge dem. Hele sivilbefolkningen må dra umiddelbart. Vi vil vinne. De får ikke en dråpe vann eller et eneste batteri før de forlater verden.»

Den nevnte også uttalelsen til Israels forsvarsminister, Yoav Gallant, hvor han sa at Israel slåss mot «menneskelige dyr».

Begge disse uttalelsene ble nevnt da presidenten for Den internasjonale domstolen leste opp kjennelsen 25. januar. … :

 

https://www.forskning.no/israel-og-palestina-krig-og-fred-samfunn/den-internasjonale-domstolen-vil-behandle-folkemordsaken-mot-israel-hva-betyr-det/2314930

 

Vestlige land oppfordrer Israel til å droppe fullskalaoperasjon i Rafah

I et brev til Israel går flere vestlige land sammen om å oppfordre til å droppe en fullskalaoperasjon i Rafah, skriver Reuters.

Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Storbritannia, Australia, Sør-Korea, New Zealand, Nederland, Sverige og Finland har sammen undertegnet brevet.:

 

https://www.nrk.no/nyheter/den-israelsk-palestinske-konflikten-1.11060771

 

https://www.vl.no/nyheter/2024/05/17/israel-sor-afrikas-anklager-er-losrevet-fra-virkeligheten/

 

https://snl.no/Den_internasjonale_domstol_-_ICJ

 

https://en.wikipedia.org/wiki/International_Court_of_Justice

 

https://www.rights.no/2024/05/regjeringens-firedobling-av-gaza-bistand-sender-et-darlig-signal/

 

https://www.document.no/2024/05/17/fifa-forsoket-pa-a-ekskludere-israel-forte-ikke-frem/

 

https://www.document.no/2024/05/16/israel-lar-seg-ikke-presse-trapper-opp-i-rafah/

 

https://www.document.no/2024/05/16/94-tidligere-amerikanske-offiserer-israel-er-frontlinjen-i-kampen-for-sivilisasjonen/

 

https://www.rights.no/2024/05/regjeringens-firedobling-av-gaza-bistand-sender-et-darlig-signal/

 

https://www.rights.no/2024/05/belonne-palestinere-med-egen-stat/

 

https://www.nettavisen.no/nyheter/barth-eide-med-skarp-advarsel-til-israel/s/5-95-1638755

 

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/bollete-oppforsel-av-israel-a-stenge-doren-for-norsk-diplomati/o/5-95-1742890

 

https://www.nrk.no/nyheter/espen-barth-eide_-__-dette-er-dypt-bekymringsfullt-1.16850428

 

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/93mJgw/forsker-mener-barth-eide-bilde-kan-skape-troebbel-veldig-alvorlig

 

10. mai 2024 kl. 18:46

Barth Eide om Israel-utsagn: – Uakseptabel opptreden

Erdan gikk hardt ut mot de 143 landene som stemte for en resolusjon som slår fast at Palestina kvalifiserer til fullt FN-medlemskap.

– Dere åpner FN for vår tids nazister som vil drepe alle jøder, sa Erdan, som anklaget Palestina for å være en «terrorstat».

– All den tid så mange av dere er jødehatere, så bryr dere dere egentlig ikke om at palestinerne ikke er fredselskende, sa den israelske ambassadøren, som demonstrativt makulerte FN-pakten i en medbrakt maskin på talerstolen.

 

– Dette går langt ut over det akseptable, jeg har nesten ikke sett maken, sier Eide til NTB.

– De som sitter i FN for Palestina er på ingen måte Hamas, de er jo Hamas sine motstandere, påpeker han.

Den israelske regjeringen legger seg nå virkelig ut med hele verden, konstaterer Eide.

– For meg var dette nærmest en bekreftelse på at det nå er riktig å bringe dette over i et annet spor og ikke sitte og vente på at Israel plutselig en dag får lyst til å forhandle, sier han.

– En framforhandlet løsning er utenkelig med denne regjeringen, mener Eide.

https://www.nrk.no/nyheter/barth-eide-om-israel-utsagn_-_-uakseptabel-opptreden-1.16878378

 

Professor Bård Larsen:

… Liz Truss er «ytre høyre». Sånn argumenterer en «konservativ» norsk historiker mot en brite som ble kastet som statsminister fordi hun ville redusere skattene. Larsen beskriver  Steve Bannon som en fascist.

Trump er selvsagt også fascist.

Det er langt fra utenkelig at vi vil se fengslede opposisjonelle i USA i løpet av en ny fireårsperiode med Trump.

https://www.document.no/2024/05/13/hva-er-verst-woke-eller-anti-woke/

 

Om bruk av «facsist»:

http://neitilislam.blogspot.com/2022/03/nar-dagen-tar-fascisten-putin-i-bruk.html

 

Det treffer dårlig å kalle Putin for fascist, sier Bernt Hagtvet, Professor i statsvitenskap, 18. juni 2022 19:35 …

Politiske begreper er mobiliseringsfaner. De skal egge til handling og fremme enhet innad. De brennemerker og hyller. De gir identitet, og de dehumaniserer. :

https://neitilislam.blogspot.com/2022/06/er-redaktr-johannes-morken-fascist.html

Mellanie Phillips begrunner sine meninger på fakta:

The Biden administration has gone to great lengths to appease the genocidal and terrorist Iranian regime. It has funneled billions into Tehran’s coffers through sanctions relief. It has refused to effectively respond to repeated Iran-backed attacks on U.S. interests. And it is doing everything it can to prevent Israel from taking action that would damage America’s relationship with the Iranian regime, such as the destruction of Hamas, a vital force in Tehran’s proxy army against Israel and the West. ...

… From the start of the war in the Gaza Strip, Israel has been accused of disproportionately killing Palestinian civilians. The Hamas-run Gaza Health Ministry put out daily figures of civilians who had been killed that rose to more than 35,000, of whom the vast majority were said to be women and children.

These figures, promoted by the United Nations and used by both the Biden administration and the U.K. government to berate and threaten Israel, have fueled mass demonstrations and attacks on Jewish people worldwide.

On May 8, however, the U.N. Office for Coordination of Humanitarian Affairs halved its figures for the number of women and children killed in Gaza from the number it gave the day before.

Preposterously, U.N. Spokesman Farhan Haq tried to maintain that the claim of 35,000 dead remained “unchanged” and the only new development was that more than 10,000 bodies still had to be fully identified. …

In early April, after statisticians authoritatively demolished these figures as “statistically impossible,” the Gaza Health Ministry quietly admitted that it had “incomplete data” for more than 10,000 of the individuals on its lists and revealed that it had even obtained some of its numbers from the media. Now the U.N. has felt forced to adjust its own figures while fudging the reason.

Given that Israel says it has killed some 14,000 combatants, the ratio of civilians to combatants killed stands now at around 1:1—a far lower proportion of civilians killed than any other country has ever achieved in war. …

 

Now comes an admission by Fatah—the ruling party in the Palestinian Authority whose leader is P.A. chief Mahmoud Abbas—that it took part in the Oct. 7 pogrom alongside Hamas and other Palestinian terrorist groups.

Abu Muhammad, the official spokesman for Fatah’s military arm—the Al-Aqsa Martyrs’ Brigades—said in a video message last week that the Brigades participated in the invasion “and together with our brothers in the Palestinian struggle organizations captured many Zionists; some of them were transferred to us and some are still in our hands.” …

Just think about this: The military arm of Fatah, the P.A.’s ruling party, is holding Israeli hostages. Fatah’s military arm is fighting Israel in Gaza and the disputed territories. Fatah’s military arm is being funded by Iran. The Biden administration is funding the P.A. and appeasing Iran. The Biden administration is trying to force Israel to accept a P.A.-run administration in Gaza after the war.

https://www.jns.org/buried-facts-about-the-gaza-war/

 

Alan Baker: The UN’s world of the absurd:

Only in such a world can the majority of the international community deliberately ignore the openly declared genocidal intentions of Iran, Hamas and the PLO in their efforts to eliminate the Jewish state and kill all Jews.

… Only in the world of the absurd can a group of non-democratic, terror-supporting states oblige the United Nations General Assembly by proposing a resolution that indulges in pampering a terror-supporting entity in a misguided and surreal demonstration of naïveté, skewed political correctness and acute hypocrisy. …

Only in the world of the absurd can the majority of the international community deliberately ignore the openly declared genocidal intentions of Iran, Hamas and the Palestinian Liberation Organization in their efforts to eliminate the Jewish state and kill all Jews. And this, while at the same time upgrading the Palestinian representation in the United Nations.

Lastly, only in the world of the absurd can all this happen at the same time as incited and handsomely financed and organized groups of violent, hysterical, antisemitic demonstrators occupy campuses and town centers in U.S. and European cities, calling for the elimination of the only Jewish state.

Despite the artificial hype surrounding this resolution, the bottom line is that this upgrade does not grant the Palestinians the status of statehood or U.N. membership that they wished to receive. The U.N. General Assembly has neither authority nor jurisdiction to establish states and grant membership status without Security Council sanction.

The sad naïveté and hypocrisy of those states that proposed and voted in favor of this abnormal new General Assembly resolution are evident in their stated determination in the body of the resolution to the effect that “the State of Palestine is qualified for membership in the U.N. in accordance with article 4 of the U.N. Charter.”

But the U.N. Charter article 4 requires that United Nations membership be open to “all other peace-loving states which accept the obligations contained in the present Charter.”

 

One may legitimately ask if the self-respecting states voting in favor of this resolution, including Russia, China, Norway, Japan, South Korea, and Australia, and E.U. member states Belgium, Denmark, Estonia, France Greece, Ireland, Luxembourg, Portugal, Poland, Slovakia, Slovenia and Spain, genuinely believe that the Palestinians are, or could be a “peace-loving state,” or is this just self-delusion, artificial political correctness or naive wishful thinking?

International law requires the fulfillment of universally accepted criteria for statehood, including control of a defined population and territory and enforcement of the rule of law, none of which the Palestinian Authority has ever fulfilled. This is in addition to the Charter requirement of being a peace-loving state, assuming responsible governance and the capability of respecting international obligations. Therefore, it is clear that this resolution is nothing more than a sad and miserable fiction, a sham.

Like all General Assembly resolutions, the resolution is not binding, only recommendatory. It does not represent international law and only reflects the political views of those states that proposed and supported it.

The Palestinian leadership and Israel agreed that all outstanding issues, including the permanent status of the territories, must be resolved through negotiations and cannot be determined by unilateral action, whether in the United Nations or anywhere else.

Even the United Nations itself, in several resolutions, has given its endorsement to the Oslo Accords as the only agreed-upon means to resolve the Israel-Palestinian dispute.

Similarly, the European Union, Russia, Egypt and Norway, together with the United States, are signatories to the Oslo Accords as witnesses. A vote in favor of this new resolution by these witnesses undermines the Oslo Accords and is contrary to the accepted obligations of states and organizations that witness international agreements. 

https://www.jns.org/the-uns-world-of-the-absurd/

Det “beste” Norge nå for tiden finner det for godt å se og vite:

Se denne:

https://www.nrk.no/urix/fns-hovedforsamling-gjentar-krav-om-palestinsk-stat-1.16878089

FNs hovedforsamling gjentar krav om palestinsk stat

FNs hovedforsamling har med stort flertall vedtatt en resolusjon som på nytt understreker palestinernes rett til en uavhengig stat.

Resolusjonen, som Norge var medforslagsstiller til, viser til tidligere FN-resolusjoner og «bekrefter det palestinske folks rett til selvbestemmelse, inkludert retten til deres uavhengige stat Palestina».

143 land stemte for resolusjonen, ni stemte imot og 25 land avsto fra å stemme.

Resolusjonen slår videre fast at Palestina i henhold til artikkel fire i FN-charteret «er fullt kvalifisert for FN-medlemskap».

Palestina vil nå få styrket sine rettigheter i FN, mens Sikkerhetsrådet har siste ord når det gjelder fullverdig medlemskap.

Israels utenriksminister, Israel Katz, kaller avgjørelsen for absurd.

– Hovedforsamlingens avgjørelse om å heve Palestinas status i FN er absurd og en seier for Hamas, sier utenriksministeren.

USA-veto

Fredagens resolusjon gir uttrykk for «dyp beklagelse og bekymring» over at USA 18. april la ned veto i sikkerhetsrådet mot palestinsk FN-medlemskap, og ber rådet om å behandle spørsmålet på nytt.

USA gjør det imidlertid klart at de igjen vil legge ned veto dersom spørsmålet om palestinsk FN-medlemskap kommer på bordet på nytt, slo en talsmann for USAs FN-delegasjon fast fredag.

– Etnisk rensing

Palestinernes FN-ambassadør Riyad Mansour holdt et følelsesladd innlegg før avstemningen, der han minnet om de 35.000 som er drept i israelske angrep i Gaza de siste månedene.

– Vi står overfor forsøk på å presse oss vekk fra geografien og historien, sa Mansour, som anklaget Israel for etnisk rensing, apartheid og folkemord.

– Men vi kommer aldri til å forsvinne, men vil aldri få tilbake alle livene som har gått tapt, sa han.

Mansour oppfordret videre FNs medlemsland innstendig til å stemme for resolusjonen.

– En ja-stemme er en stemme for palestinsk eksistens, sa han.

– Vår tids nazister

Israels FN-ambassadør Gilad Erdan entret talerstolen etter Mansour og holdt et rasende innlegg, vel vitende om hvilket utfall avstemningen ville få.

– Dere åpner FN for vår tids nazister som vil drepe alle jøder, sa Erdan.

– Dere ønsker en terrorstat velkommen, sa han, og anklaget landene som støttet resolusjonen for å ha latt seg «true av palestinernes diplomatiske terror».

– All den tid så mange av dere er jødehatere, så bryr dere egentlig ikke om at palestinerne ikke er fredselskende, sa Erdan.

– Dere spytter på FN-charteret, fortsatte Israels FN-ambassadør, som demonstrativt makulerte et av charterets sider på talerstolen.

Krever slutt på okkupasjon

FNs hovedforsamling ber i resolusjonen også verdenssamfunnet trappe opp og koordinere innsatsen for «uten opphold å få en slutt på den israelske okkupasjonen som begynte i 1967».

143 av FNs 193 medlemsland har nå anerkjent Palestina, og EU-land har varslet at de kommer til å gjøre det i løpet av kort tid.

Norge har ikke anerkjent Palestina som uavhengig stat, men utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) har antydet at det kan komme til å skje i løpet av kort tid.

– Vi er svært glade for at resolusjonen ble vedtatt med 143 stemmer. Dette viser at den internasjonale støtten til det palestinske folkets krav om en egen stat blir stadig sterkere, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

Utenriksministeren reagerer sterkt på talen Israels ambassadør

– Dette går langt ut over det akseptable, jeg har nesten ikke sett maken, sier Eide til NTB.

– De som sitter i FN for Palestina er på ingen måte Hamas, de er jo Hamas sine motstandere, påpeker han.

Den israelske regjeringen legger seg nå virkelig ut med hele verden, konstaterer Eide.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar