onsdag 14. februar 2024

De gode og snille totalitære, også kristne - mulig?

Klipp og lim her – og derfor forkastelig?

Vel, ikke for meg.

Visst du at professor Bengt Hagtvet peker på at det er autoritært (hvis ikke totalitært) at prester og biskoper, til og med -  i Den norske kirke, ikke få vie dem de vil, etter tro og overbevisning?

Fakta: På et arrangement under Oslo Pride i juni uttalte Oslos biskop Kari Veiteberg: «Jeg tenker at jeg ikke kan ansette mennesker som ikke vil vie alle», og at «det å utøve presteyrket og reservere seg fra å vie likekjønna par, det kan bli utfordrende i Oslo etter hvert».Oct 26, 2023. (kilde: nettet).

Videre bekreftelse:

Biskop på Pride: «Kan ikke ansette noen som ikke vil vie alle»

LIKEKJØNNA VIGSEL: I en panelsamtale under Pride uttalte biskop Kari Veiteberg seg om ansettelser av prester som «ikke vil vie alle». I etterkant modererer hun seg, og kaller uttalelsene høyttenkning.

https://www.vl.no/religion/2023/10/26/biskop-pa-pride-kan-ikke-kan-ansette-noen-som-ikke-vil-vie-alle/

Veiteberg, som den emosjonelt korrekte politiske aktøren hun er, er eller var ? medlem av Palestinakomiteen, hvilket sier det meste, for de fleste som har et annet perpektiv.

Se eller hør mer på Verdibørsen om demokratiet og fremtiden – en skummel sak:

https://radio.nrk.no/podkast/verdiboersen/sesong/201905/nrkno-poddkast-69-155328-13052019123000

https://radio.nrk.no/podkast/verdiboersen/sesong/201706/l_556670a1-7edd-4528-a670-a17eddc52849?utm_source=thirdparty&utm_medium=rss&utm_content=podcast%3Al_556670a1-7edd-4528-a670-a17eddc52849

https://radio.nrk.no/podkast/verdiboersen/sesong/202402/l_be478d54-863a-48d0-878d-54863a68d0f9

Og:

Visste du så at EU «sikkerhetssjef» - High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy since 1 December 2019 – mener at løsningen på krisen med UNWRA er at flyktnigeproblemet løses ved å «opphøre» det? om Borell

Hva kan dette bety? Og hvem skal ta ansvaret? Jo, implisitt, selvsagt, at Israel skal trylle vekk et flyktningeproblem FN selv har skapt og opprettholdt til den grad. Borell er aldri tilfredsstillende eksplisitt om annet enn selvfølgeligheter basert på høyst selektive premisser, som ingen vil tro er høyst politisk betingede – idet man tror at denne mannen jo ikke kan være noe annet enn snill og derfor nøytral, og at alt han sier derfor er sant og godt. Og objektivt, rart nok.

Slik lar vi oss lure. Og lure til gagns, dvs inn til selvdestruksjon.

Borell er en meget farlig mann som ser ut som en snill onkel og en snill bestefar på en og samme gang. Pluss snill lærer, snill prest, snill «alt». Og ingenting, men akkurat den tittelen vil han nok ikke selv etterstrebe. Men millioner i EU og utenfor faller for denne snille lissom-sjarmen: Han virker da så sindig, så sindig og klok, altså, og tålmodig tolerant, ikke sant. Så hva kan gå galt?

Han er matematiker og ingeniør, bl a. (Og dette ikke til forkleinelse til noen), men har han egentlig peiling på politikk og mennesker?  Borell er snikende, innsmiskende – en godhetsposør av gigantiske dimensjoner (i kraft å ha fått og får beholde sin posisjon i EU). For meg står Borell som hypereksempelet på en servilt betinget emosjonelt korrekt «aktør» på vår livsfarlige, internasjonale, politiske arena. Borell er ikke bare en klovn, han er en manipulator, og det han medgir er, at han i faktisk funksjon er for bruk av vold – mot Israel.

Det forundrer meg at ingen i media, hverken motstrøms eller medstrøms, har funet det for godt å kommentere uttalelsen jeg her viser til i det følgende:

https://www.eeas.europa.eu/eeas/informal-foreign-affairs-council-development-press-remarks-high-representative-josep-borrell-upon-1_en

https://www.eeas.europa.eu/eeas/informal-foreign-affairs-council-development-remarks-high-representative-josep-borrell-press_en :

 … There is only one way in which this agency can be dissolved. The agency should be dissolved when there is no more Palestinian refugee problem. If you cancel UNRWA, the refugee problem will still be there, but still worse.

So, let’s work for a solution which makes [it] possible [for] UNRWA [not to] continue working for the refugees from Palestine, because the problem has been solved through the creation of two states, not by cancelling UNRWA and making the problem bigger.

I think it is in everybody’s interest, including the Europeans’ and including Israel’s people, to preserve the role of UNRWA.

-

Og så til noe som kan være starten på en mer generell tendens her i landet: Det har oppstått er nytt fokus på følelser og/eller emosjoner, noe jeg har etterlyst i lang tid nå, her på bloggen.

Skuespilleren Ane Dahl Torp er inne på noe når hun i Kompass på NRK sier at følelser nå trumfer fornuft.

Bare det at hun sier det, ser jeg som et sivilisatorisk fremskritt her i landet. Følelsene blir styrende, de blir avgjørende, forteller hun, (usentimentalt, hun har studert Moby Dick).

Hør:

https://radio.nrk.no/serie/kompass/DMTL36401924

https://radio.nrk.no/serie/kompass/sesong/202402/DMTL36401924

https://radio.nrk.no/serie/kompass/sesong/202402/DMTL36401924#t=18m36s

 

Og så til noe mer konkret, personlig og håndfast, fra mine adelige i HRS, i utdrag:

https://www.rights.no/2024/02/vedtaket-i-drammen-viser-hvor-splittende-innvandringspolitikken-er/

… Beskyldninger om "rasisme satt i system" fra Sp - som også har politianmeldt vedtaket - og en gråtende KrF-representant som antakelig opplevde seg kvalt av egen glorie, ble lokalpolitikkens skjebne denne kvelden. Man kan ikke sortere mennesker ut fra bakgrunn, er hovedargumentet fra opposisjonen, der svaret fra posisjonspartiene er å forholde seg til realitetene i kommunen: Integreringsutfordringene blant ikke-vestlige er så store at man ikke kan tilføre flere. ...

«Noen», og det er typisk tilhengere av venstresiden i politikken, har et slikt enormt behov for å fortelle hvor humane, tolerante og inkluderende de er, at de selv ikke skjønner at de faktisk ikke tar det ansvaret de er tiltenkt som folkevalgte: At de skal gjøre det som er til det beste for kommunen ...

Kort fortalt har Drammen kommune en høy andel ikke-vestlige innvandrere med påfølgende integreringsutfordringer og kommunen har heller ikke kontroll med andelen innvandrere. Det henger igjen sammen med at mange i nærliggende kommuner flytter til Drammen, såkalt sekundærflyktninger, som det igjen er forbundet en rekke utfordringer med (en problematikk som for øvrig VG omtaler i dag).

Det er ingen som fornekter integreringsproblemene, men løsningen blir altså ikke spiselig fordi den strider mot egen godhet – å vise omsorg og være snill, uavhengig av om det får åpenbare negative konsekvenser for mange andre. Mon tror hvor mange barn, både med og uten innvandrerbakgrunn, i Drammen som allerede har mer behov for bistand enn det som kommunen er i stand til å bidra med?

Skal man bare fortsette å bosette flere av dem som faktisk er overrepresentert i problemene? Hvilken «godhet» er det? Ikke bare går vettet ut i flyktning- og innvandringspolitikken, men selv sunn fornuft fordufter.

Det åpenbart unevnelige faktum:

«Med den høye andelen ikke-vestlige innvandrere som Drammen allerede har, vil det være integreringshemmende å bosette enda flere med ikke-vestlig bakgrunn.»

Det er stor forskjell på den sosiale kontrollen som noen miljøer utviser og på hva som ligger i æreskulturen. Det bør enhver politiker (og journalist) snart begynne å lese seg opp på.

https://www.rights.no/2024/02/regjeringen-gir-21-millioner-til-navlebeskuing-og-folelsesmanipulering/

Videre:

… Bit merke i formuleringene. Vel vitende om at Norge er et land som skårer helt i verdenstoppen hva gjelder antirasisme og gode, inkluderende holdninger til innvandrere, er det best å være på vakt, forstår vi. Regjeringen bevilger altså millioner til å forebygge at rasisme, diskriminering eller hatefulle ytringer skal glippe ut av noens munn – og det skal gjøres med kunnskap og kompetanse.

Tillat oss å møte dette ordgyteriet med en viss skepsis, for dersom noe ikke finnes i rikelig monn, skal det altså likevel forebygges og ergo gis en masse fokus, men ikke nok med det, det skal også gis penger til å utvikle metoder for det samme. …

Det er altså ikke bare lærerne som skal læres til å forstå at det er synd på voldelige innvandrerbarn, den samme lærdommen gir vi elevene som møter dem – og som høyst sannsynlig er langt mer utsatt for volden enn hva lærerne er. Det mistenksomme fokuset på barns adferd – for jo, det er mistenksomt å anse det «feil» at Simen blir forbanna når Hassan slår – er i ferd med å bli gjennomgående i skolen, og det forsterkes av skolepolitiske føringer. Statssosialiseringen er direkte usunn for veldig mange barn.

Adferdsreguleringen er dermed todelt, der voldelige, truende barn skal møtes med forståelse, og der barn som ikke er voldelige eller truende skal forstås som om det nettopp er de som er det, at det er deres feil som provoserer fram reaksjoner.

Selvsagt blir barn som er oppdratt slik voksne. De er voksne nå. Følelsesmanipuleringen har dyrket fram folk som tror at respekt er noe alle automatisk har krav på og folk som mener de fortjener det beste uten å ha gjort noe for å fortjene det. … Kjennetegn på de barna som blir utestengt fra lek:•  Mangler leke-kompetanse • Mangler språk- / kommunikasjonsferdigheter • Blir oversett og negativt definert av de ansatte i barnehagen ...

Barn aner ikke at det kan tolkes rasistisk å si at noen har brun hud når de har brun hud.

https://www.rights.no/2019/09/forskerens-blanke-logner-og-konspirasjoner/

Litt på siden kanskje, men like fullt relevant, for all fremtid:

Opptak av Bangstads foredrag i Arendalsuka, som gikk av stabelen under tittelen «Islamophobia …

 https://soundcloud.com/hrsnorge/sindre-bangstad-islamophobia-en-analyse-av-hege-storhaugs-retorikk-rundt-islam-og-muslimer

 https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/lAb0jM/stans-statsstoetten-til-hrs-naa :

Hørt på maken? :

... I etterkant av det mislykkede høyreekstreme terrorangrepet mot en moské i Bærum lørdag 10. august har vi hørt statsminister Erna Solberg og en lang rekke statsråder ta avstand fra muslimhat …

https://ntnuopen.ntnu.no/ntnu-xmlui/bitstream/handle/11250/2999420/no.ntnu%3Ainspera%3A102795841%3A22968456.pdf?sequence=1&isAllowed=y

https://ntnuopen.ntnu.no/ntnu-xmlui/bitstream/handle/11250/2456810/masteroppgave1.pdf?sequence=1

https://meningerommangt.home.blog/2019/03/24/resett-hetser-mobber-og-lanserer-bade-konspirasjoner-og-fake-news/

http://antirasistisk.no/wp-content/uploads/2018/12/CERD-2018.pdf

http://www.rorg.no/Artikler/3533.html

 

Og til sist her, - hvor mange har hjerte og godhet til å forstå og emovere riktig eller adekvat hva her sies:

I Krystallnatten mellom 9. og 10. november 1938, ble omkring 100 jøder i Tyskland drept i en pogrom iscenesatt av nazistene. Den 7. oktober 2023, gjennomførte Hamas et grotesk overraskelsesangrep i Israel på høytidsdagen Simcha Torah mot landsbyer, kibbutzer og en stor musikkfestival. Antall drepte jøder er ca. 12 ganger større enn nazistenes myrderier i Krystallnatten.

Naziregimet gjorde ikke flere slike pogromer som i Krystallnatten i Tyskland. En av grunnene var at få tyskere var villige til å begå mord og voldtekter ansikt til ansikt med sine jødiske medmennesker. Synet av drap og ødeleggelse skremte bort like mange som det inspirerte, mens det overveldende flertall foretrakk å lukke øynene og holde for ørene, men fremfor alt å holde munn. Dette førte til at nazistene fant opp industrielt drap på jøder, som dødsleirene Auschwitz og andre. …

Hamas har ingen lignende motvilje mot grusomheter. Hamas drepte så mange de kom over, gjennomførte groteske seksuelle overgrep, halshugget spedbarn, bandt ofre sammen og sette fyr på dem og flere andre uhørte voldshandlinger mot sivile. Hamas publiserte selv disse overgrep på alle kanaler som er tilgjengelige for dem, dokumentert ved deres egne kroppsfestede kamera. Lederne i Hamas har erklært at slike bestialske handlinger er noe de vil gjenta og gjenta. …

https://www.document.no/2024/02/06/moralsk-svik-og-selvbedrag-norges-utenriksledelse-og-gaza/?fbclid=IwAR2FWdTSObHNPf8qIRXINpmqBySIPsN4ByoqOjusCO_17FFqfr4ON2O7aRM

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar