tirsdag 10. mars 2020

Redaktør Gilje i Dagen om å tåle kritikk, - tåler ikke kritikk selv


Redaktøren kommenterer tirsdag 10. mars 2020 det «uvær» Visjon Norge har vært utsatt for i media de siste ukene. Redaktør er som alltid og alltid uten unntak kjedelig, pent og pyntelig til stede på den riktige og gode siden. 

Gilje skriver velvillig og sånn passelig vagt, som han har for vane: Visjon Norge er ikke en kanal for hovedstrømmen i norsk pinsekristendom.

Kommentar: Dette er nok en påstand Gilje kan ha rett i.
Videre: «Både den amerikanske presidentens og Visjon Norges-grunnleggerens tilhengere er raske på avtrekkeren når lederne de ser opp til blir utsatt for kritikk. … de liker dårlig at det blir sagt offentlig. Kritikk bør man helst ta internt. Men dette er en både umulig og uforsvarlig innstilling. Offentlige ytringer må kunne møtes offentlig».

Kommentar: Her kommer Gilje med et kategorisk imperativ, som han straks bryter når det måtte passe ham selv og hans kamerater. Se her et eksempel på et grovt kameraderi utført av Dagen og Gilje.

I linken her fremgår det at Gilje på et helt sviktende grunnlag beskytter «kamerat» Morken, tidl. Verdidebatt i Vårt Land. (Fordi begrunnelsen ikke holder vann, noe jeg kan bekrefte, hvis man stoler på en filosof, en psykolog og en jurist).

Et poeng som ikke fremkommer i linken over, skal her bare nevnes: En person ønsker å legge inn et innlegg på Dagens debattforum. Dette blir umiddelbart slettet og personen ber om begrunnelse. I begrunnelsen bekreftes det at personen ble utestengt på livstid i Vårt Land. Gilje skriver at han ikke tror det, hvorpå det fremlegges bevis i form av flere mailer fra redaktør Morken, som bekrefter påstanden. Det «rare» og «det gale» oppi dette er at Gilje tar Morkens beskrivelse av «saksforholdet» nettopp som et argument for at personen ikke får lagt inn innlegget, et innlegg som altså primært var en kritisk beskrivelse av begrunnelsen for at personen ble utestengt på livstid fra Verdidebatt i Vårt Land.

Han skriver i denne forbindelse: «Nå har du bevist at du ble utestengt på livstid» … Og så bruker han Morkens høyst hysteriske og hypersubjektivistiske eller hypermagiske begrunnelse for å nekte personen å legge ut debattinnlegget i Dagen!

Tro det den som vil. Gilje utviser her et moralsk og presseetisk kompass som ikke henger på greip. Objektivt sett – og her er det korrekt å bruke nettopp «objektivt sett» - blamerer og inkriminerer han seg selv «ut av banen», hvilket han overhodet ikke ser noe behov for selv.

Det alvorlig i dette der at slike korrespondanser med all tydelighet viser nettopp at det foreligger kameratslige motiver bak handlingene. De beskytter hverandre personlig, som kollegaer og «comerades in arms». Betegnende er det nok også at Morken nå får slippe til i Dagen med mange artikler, med Giljes velvilje, må vi tro, en velvilje og en strategi som ellers lett av folk flest ville kunne kalles «korrupt». 

Her er den ene vennetjenesten verdt den andre – og resultatet: Her undergraver man selv den ytringsfriheten man ellers hyller som forbilledlig og nødvendig for et demokrati som vårt.  Og dette er hykleri av verste sort – uten at det affiserer disse det minste. Slik jeg tolker dette dreier det seg her om to maktmennesker som tror de kan tillate seg nærmest hva som helst og  som kan «gå over det meste» for å beskytte sine image og fremme sine oppblåste selvbilder. De er begge «little big men» som forsøker å være store på andres bekostning. De kryper for «de emosjonelt korrekte» og promotere slik et ekkelt og klamt «emosjonelt diktatur» som er verre enn noen form for puritanistisk eller pietistisk organisert selvplageri satt i system. Det levner dem ingen ære. Fordi de mangler kontakt med normale skamfølelser.  

Det sier seg selv at det ikke nytter å diskutere saken med Gilje, og slike typer som Morken. De tetter seg for all kritikk. Og så går altså nå Gilje i sin artikkel i Dagen 10. mars – tilsynelatende - i bresjen for at: «Offentlige ytringer må kunne møtes offentlig».

Ytringene fra Morkens side i fbm utestengelsen kom nettopp ut offentlig. Men: Nå vil Gilje altså ikke offentliggjøre en kritikk av det som kom ut offentlig fra Morkens side.
Gilje bekrefter dermed til overmål det vi skrev om i nevnte link over til en annen post på bloggen her. Og det med Store BOKSTAVER.
-Det blir sagt mye klokt og inspirerende på Visjon Norge skriver Gilje. - Det trenger vi ikke være i tvil om. Men det blir også sagt mye rart. Det kan vi heller ikke legge skjul på.

Kommentar: Snakker Gilje her om seg selv? Neppe … (ironisk ment).
Gilje fortsetter: "Det er livsfarlig for den offentlige debatten hvis kritikk av visse ledere blir uglesett nærmest uavhengig av hva de sier. Også Jan Hanvold, Visjon Norge og kanalens seere må tåle at det som skjer på Visjon Norge blir gjenstand for offentlig debatt. Det må enhver predikant tåle, det må også journalister tåle".

Snakk meg om hykler, besservisser, - feig og bedragersk type. Man skulle tro han mangler innsikt på alle nivåer, i alle retninger, til enhver tid, overfor alle og enhver og universelt, ja, kosmisk, for ikke å si komisk  … !
Fyren er rett og slett for dum og kjedelig til å inneha en redaktørtittel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar