onsdag 4. mars 2020

Quranviruset slåt til igjen - på Deichmanske


Vi våknet i et brak i dag, (jeg sier ikke når vi våknet og jeg kan heller ikke med hundre prosent sikkerhet si at jeg faktisk er våken i dette sekund), men plutselig sto det klar for meg, at landet faktisk er truet – av friheten. Friheten til å ytre seg og ha meninger og synspunkter på viktige samfunnsspørsmål og på utviklingen eller i vårt dyrebare land.

Vi våknet faktisk av at friheten nå objektivt sett og bevislig i virkeligheten og ikke bare i eventyrer faktisk truet, og at dette ikke skyldes quranaviriset, se utmerket artikkel her på bloggen, men de grunnleggende frihetsbehov vi hittil bare har forutsatt som en uomtvistelig sannhet, nemlig at nordmenn og alle norskere faktisk er et frihetselskende folk og at vi er villig til å dø i legitim, betimelig og rettferdig forsvarskrig for å beholde våre troer og verdier, for all fremtid.

Vi er imidlertid primært truet av dumhet og feighet og manglende forstand, (se referat under):

Men nå rokkes hele «byggverket» av tradisjoner og hardt tilkjempede rettigheter. Vi står snart på bar bakke, igjen. Vi nærmer oss med stormskritt førkristen tid. (Tolk det som man vil). Og strømmen går bare en vei på broa: Bakover.  


– Hensyn til sikkerheten, tilsier at det ikke er forsvarlig å holde møter hos oss her i landet, heter det i pressemeldingen fra Deichmanske bibliotek. Deichman har mottatt sterke negative reaksjoner på at SIAN får leie lokaler i Norge, sier biblioteksjefen, heretter kalt «sjefen».

Mange av reaksjonene kommer fra innbyggere som oppgir at de vil føle seg utrygge i Norge, sier han.

De siste dagers offentlige diskusjon om et internt arrangement i SIANs regi har ført til at Norge har måtte ta en ny vurdering av sikkerheten og statsforvaltningen.

De sikkerhetsmessige hensyn, både for landets innbyggere og for SIAN, tilsier at det ikke er forsvarlig å opprettholde møtet her i landet. Vi ser heller ikke at et meråpent Norge vil kunne ivareta innbyggernes  behov på en forsvarlig måte. Norges ansvarlige myndigheter har derfor i dag meddelt SIAN at diskusjonsmøte ikke kan holdes i lokaler her i landet.


Norge er opptatt av å tilby et trygt sted for innbyggerne også i meråpen tid der landet ikke er betjent av myndighetspersoner, (f eks politi, dørvakter e l). Det planlagte møtet skulle holdes i meråpen tid, og de siste dagers offentlige diskusjon har ført til at vi vurderer risikoen for uønskede hendelser og følelsen av utrygghet for våre innbyggere som høy, eksempelvis for eldre, ungdom, mennesker med minioritetsbakgrunn og barnefamilier.

Norge vurderer at disse ikke ønsker å benytte seg av landets møtelokaler tidsrommet SIAN har møte fordi det kan forventes uro og utrygge situasjoner.

Prinsipiell holdning:  Norges prinsipielle holdning står fast, heter det:
Alle organisasjoner skal likebehandles når det gjelder forespørsler om bruk av landets møtelokaler, det gjelder uavhengig av om myndighetene deler organisasjonens verdigrunnlag så lenge ytringer i bibliotekrommet er innenfor norsk lov.

Avgjørelsen om å avlyse har ikke vært enkel, sier midlertidig «statssjef» Skansen:
– Uansett hva jeg eller andre her i landet måtte mene om SIAN, skal landet være en åpen arena for demokrati og fri meningsutveksling. Samtidig har vi et ansvar for at alle som bruker landets møtelokaler, skal kunne føle seg trygge her. I denne situasjonen har vi kommet fram til at det siste hensynet må veie tyngst.

Transkribert fra dokumentasjon her: Deicmanske nekter SIAN

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar