søndag 9. april 2023

Det store kristne, destruktive selvbedrag

 Denne artikkelen fortsetter her:

http://neitilislam.blogspot.com/2023/04/mer-om-det-store-selvbedraget.html

For å begynne med noe opplagt for meg, men som for de fleste fortoner seg helt irrelevant:

Anna Libak i Weekendavisen: Kristne forestillinger har mutert/forandret seg i Vesten, og endt opp som selvpisking.

… "ER det måske ikke påfaldende, at der tales om slavehandel og kolonialisme, som om det kun var et vestligt fænomen? Når nu både araberne, perserne og afrikanerne sagtens kan være med, og såmænd nogle steder stadig bliver ved?

Er det ikke påfaldende, at der tales om klimaforandringer, som om de alene var Vestens skyld, fordi vi var først med industrialiseringen? Uden overhovedet at kere sig om, at fossile brændstoffer hidtil har været grundlaget for, at livet på kloden i dag for de fleste trods alt ikke kun handler om at overleve. (...)

Og er det ikke påfaldende, at når Vesten forsøger at begrænse tilstrømningen af flygtninge og migranter, tales der om racisme, som var det en vestlig specialitet, selvom alle stater til alle tider har bekymret sig om ukontrolleret masseindvandring? Desuden kan man ikke påstå, at flygtninge og migranter bliver behandlet bedre i ikkevestlige lande; det er jo netop derfor, at tilstrømningen til Vesten er blevet så massiv."

https://www.facebook.com/1395216227/posts/pfbid02ygaCQxjyU8sonWQB5pr6mkFZ7nvBMXs7j5w4ZMyS2nCBqhb43Jzm7GesQqYW1iQhl/?sfnsn=mo

Se også denne:

https://www.document.no/2023/04/02/dagens-elite-taler-ikke-troen-pa-en-hellig-gud/

Min kommentar:

Om ikke mange årene vil svært mange nordmenn og svært mange europeere generelt begynne å hylle Muhammed og dyrke Allah. De vil ta til seg alle lærdommer som finnes i islam, både de vi kan kalle gode lærdommer og det vi – inntil nå – har kunnet si lærdommer som er av det onde, og som angriper oss, vår identitet og ja, alt det vi står for, eh, sto for.

Og det vil skje raskt og på en måte det er vanskelig å forutsi, men omveltningen vil komme, dramatisk, og hele folket vil juble: Endelig er troens visshet tilbake. Kirken sviktet oss, helliget være moskeene. Jeg tror det romsterer et gedigent behov for en ny tro, et nytt gudsbilde i befolkningen og noen er mer klar over dette enn andre. For de fleste vil dette behovet forsterke seg og bli nesten «uregjerlig». Folket vil trenge seg inn i himmelriket og ta det med makt, som det heter i Bibelen. Men denne gangen er det den allahianske himmel som vil komme, og med på kjøpet: Det allahianske helvete, og disse to uoppløselig sammen - men dette siste er det foreløpig ingen som bryr seg om, ingen som frykter, ingen som tror på og fortsatt, ennå ingen vil tro på, fordi vi allerede er så blendet av vantro og svik fra «våre egne religiøse» eller våre andre tradisjonelt kalt kristentroende.

Jeg tror vi er midt inne i en periode hvor gudstroen er på vei ut, og en ny gud på vei inn, fordi vi tross alt har et behov for gud, og fordi vi trenger en erstatning som er så klar og sikker i sin forkynnelse at den ikke er til å ta feil av. Vi går rundt og roper på et nytt fast holdepukt i livet og eksistensen. Vi klarer oss ikke uten – fordi dette er noe vår iboende underbevissthet forteller oss. Mennesket er født som en homo adorans og med et naturgitt behov for Gud, en medfødt evne til å tro, også på det overnaturlige, eller sagt på en annen måte: På en metafysisk verden som går utover eller peker utover det rent materielle eller det radikalt kjedelige og kjedeliggjørende, om en vil.  I dag ser de fleste på Gud som et tomt ord og kirken som et tomt og uthult hus som ikke «serverer» «the real thing», men skrøner oppdiktet av en ateisme uten fantasi og kreativitet, en sekulær religion som tror at borgerlig konfirmasjon er bedre enn bare (kirkelig) konformasjon.  

Allah er vår hersker

Profeten er vår leder

Koranen er vår konstitusjon

Den hellige krig er vår plikt

Døden på Allah’s vei er vårt høyeste begjær

Min egen oversettelse:

«Allah er vårt formål, budbringeren er vår leder, Koranen er vår uforanderlige grunnlov, jihad er vår vei, døden for Allahs sak er vårt høyeste håp».

En mulig annen oversettelse:

KORANEN ER VÅR GRUNNLOV

PROFETEN ER VÅR LEDER

JIHAD ER VÅR VEI

OG DØDEN VÅR ER VEIEN FREM

https://neitilislam.blogspot.com/2021/04/islam-sett-i-det-stetoskopiske.html

Kommentar: Hvem vil forstå brorskapets grunnlov, slik den er oversatt ovenfor, i dag? Og hvem er interessert i å forklare folk hva denne grunnloven innebærer? Svar: I hvert fall ikke medstrømsmedia og «eliten». De er for redde for å fornærme noen, trekke meninger de selv ikke tør å ha – men som de i skjul mener - ned over hodene på folk.

Grunnloven bygger på Koranen og de andre skriftene i islam. Den er selve trosbekjennelsen. ved siden av shahada - som alle muslimer skal underlegge seg hvis de skal anse seg for «skikkelige» muslimer. Se om  trosbekjennelsene her:

https://neitilislam.blogspot.com/2022/11/litt-om-teologi-om-dette-vre-liberal.html

Hva den innebærer?

Jo, for det første: Koranen står over vår Grunnlov og alle andre europeiske eller vestlige konstitusjoner, grunnlover og konstitusjoner som man som muslim er forpliktet til å erstatte med Koranen og profeten og en grunnlov som da ikke kan forandres, slik som de vestlige kan.

«Veien frem» gir seg selv og definerer islam som et større politisk parti, en verdensvid umma.

(Dette punktet, særlig, forstår ikke eliten, og heller ikke folk flest). Ikke bare politikkens mål er angitt, men også dens metoder og virkemidler, for at man skal oppnå målsettingen, et samfunn helt underlagt Allah og profeten, som selve rollemodellen for alle mennesker.

At «døden er veien frem» betyr at muslimer må ofre sitt liv i kampen for å kunne innføre islam overalt. Hvilket partiprogram i Vesten i dag vil kreve noe slikt av sine støttespillere og medlemmer?

At «profeten er vår leder» er en tilkjennegivelse av at alle andre mulige ledere i Vesten er ubrukelige og tar grunnleggende feil i alle sine begrunnelser, selv om disse er fullt forsvarlige og ønskelig sett på et rasjonelt og vitenskapelig grunnlag. Ingen vestlige partiprogram er derfor bindende, snarere tvert imot, selv om muslimer i dag kan være medlemmer av de vestlige partiene og til og med bli ledere i disse partiene. Ingen muslim kan ifølge den allahianske grunnloven sverge troskap til et vestlig partiprogram eller en vestlig ideologi som ikke setter Allah og profeten høyest. Midlertidig lojalitet til andre «grunnlover», oppheves av troskapen til brorskapets guddommelige partiprogram, et program som bygger på ubrytelige prinsipper og presupposisjoner.

Tror du at «broskapet» ikke har noen særlig innflytelse og makt, da bør du tro om igjen. Se om Egyptson, i Sverige, her:

https://neitilislam.blogspot.com/2023/03/haster-det-med-mer-integrering-mer.html

Vi sakser nå fra ulike artikler jeg har lest i det siste, nå under påsken. Hver for seg forteller de sin historie ut fra sin virkelighetshorisont, jeg vi si: Sin lavmælte virkelighets horisont, og derfor finne jeg dem så viktige i vår sammenheng her. 

Sammenlagt forteller de det meste om hvilken vei høna spraker.

1

Du må ikke sove! Bestemor   06.04.2023 10:51

… Vi har sovet. Ytringsfriheten har blitt myrdet på vår vakt. Frihet, respekt for meningers mot, medmennesker og medier har gått tapt i samme slengen. Tilliten til politikere og myndigheter vakler på leirgrunn.

Forfattere kan ikke skrive fritt. Litteraturen forvitrer som en direkte konsekvens. Journalistene i statskanalen og hovedstrøms­mediene har kastet yrkesstoltheten på nærmeste skraphaug, mens vanlige folk selv­sensurerer på sosiale medier og i alle sosiale settinger.

Tapet av ytringsfriheten har gitt oss en tilværelse gjennomsyret av en fryktkultur der maktsyke, pengegriske eliter kan ture fram som de vil. De har skaffet seg lebensraum som gjør det mulig.

Det handler ikke om «høyresiden» og «venstresiden.» Det er eliten mot folket.

Journalistene … bruker makten sin til å skape splittelse med løgn­propaganda, skremsler og mobbing …. Stortinget er i praksis gjort om til en ettpartistat.

… Eliten og hovedstrøms­mediene i hele Vesten er i seng med hverandre og arrangerer daglige orgier i propaganda. Kåtheten på sensur synes umettelig. Hovedstrøms­mediene, inkludert statskanalen, er redusert til klikkhoreri rotfestet i mobbing og utstøtelse av menings­motstandere mens de diner og winer og fallbyr seg til makta.

… Propaganda virker. Folk trekker seg inn i seg selv og veier ordene sine nøye, engstelige for at uretten skal ramme dem også. De lever sine dagligliv i fortrengt frykt og tør ikke en gang gjøre meningen sin kjent ved stemmeurnene. …

«Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv», skrev Arnulf Øverland. En setning så full av kraft, men akk så sørgelig lite virkningsfull – nå som da.

Maktelitene har internert oss, påtvunget oss masker, frarøvet oss familie og venner og ledet oss inn i et farlig medisinsk eksperiment. De ødelegger naturen, matproduksjonen og tømmer lommebøkene våre. Hvor lenge skal folk «gå der og glemme»? …

Du må ikke sove.

2

Pensjonert lektor

https://www.rights.no/2023/04/en-pensjonert-lektor-ser-tilbake/

- Jeg liker ikke å skrive anonymt, jeg vil stå for det jeg skriver, svarer Geir Johannesen når jeg spør om han vil være anonym. For noen år siden skrev han nemlig et tilbakeblikk på sin tid som lektor i skolen med henblikk på de endringene den muslimske innvandringen har medført. — Det har vært morsomt å undervise innvandrere i religion, for de har et forhold til religion som norsk ungdom ikke har. Norske er så gjennomsekulariserte at de ikke skjønner vitsen med religion, forteller Johannesen. Men religion betyr noe, på godt og vondt. Islam og fundamentalisme, samt det utbredte jødehatet, er ikke minst det interessante Johannesen reflekterer rundt.

3

Julio Meotti:

… You can't make this up. The paradoxes of living with Islam in the once-democratic UK of 2023 bring Orwell's 1984' to life. Op-ed.Giulio Meotti   Apr 3, 2023.

In 1984 Soviet dissident Gunnars Astra was sentenced to twelve years' imprisonment for possessing, among others, a copy of “1984” by George Orwell. In contemporary society, where everything seems to move incessantly towards progress, rights and freedom for all, it is difficult to grasp the paradoxes of the new 1984.

… Kettlethorpe High School in West Yorkshire. The school suspends four children for accidentally scratching a Koran. Police register it as a "hate incident", ignoring death threats made against the boys. The mother of one of them explains that her 14-year-old son had to flee home because of the threats. An imam showed up at the school meeting, demanding zero tolerance for "the lack of respect for the holy Koran ... to which we will sacrifice our lives.

""He is absolutely petrified", said the mother at the meeting with the principal, the Muslims and the police: "But I don't want anyone to be prosecuted because of the stupidity of my son and his friends". Chilling. A mother pleads for her son's safety, while the school and police are more concerned with protecting Muslims' hurt feelings. On the other hand, they certainly did not want to end up like the publisher of the novel The Jewel of Medina, who saw his house set on fire in London.

… While the police were busy repressing the four children of the Koran, British politicians in Parliament discussed giving new powers to the police to suppress prayers outside abortion facilities, where Christians have just been arrested. Police in London also arrested Protestant pastor John Sherwood for "homophobic comments", who was defining marriage as a relationship between a man and a woman at Uxbridge station. The man was taken away in handcuffs, interrogated, detained for one night and released without charge.

"I wasn't making homophobic comments, I was just defining marriage as a relationship between a man and a woman," Sherwood explained. “When the police approached, I explained that I was exercising my religious freedom. I was treated shamefully. It should never have happened."

And it goes on ...

With all due respect to Suella Braverman, the Home Secretary who has just written “we have no blasphemy laws in Great Britain”, UK has new blasphemy rules.

It would be enough to think of Batley, a charming town just ten kilometers from Kettlethorpe, the school of the four of the Koran, and where a school teacher is hiding two years after being threatened for showing his students a cartoon of Mohammed. The professor was put on the run with his wife and children and lives in a "safe house".

One might think of Asad Shah, the Glasgow Muslim shopkeeper who was stabbed to death by a man who accused him of "disrespecting" Islam.

But in the land of the forgetful that is Europe, everyone conveniently forgets about cases like these.

Like that a UK cinema chain canceled all showings of a film about Mohammed's daughter after branches were besieged by Muslims and one cinema manager even walked outside where Muslims were protesting to apologize for humiliating those shouting "Allahu Akbar".

Or that the investigation into the 2017 Manchester Arena attack, in which 22 people were killed by an Islamic bomber, shows that one of the security guards did not stop the bomber because "I didn't want people to think I was stereotyping because of his race".

How police, politicians and social services have remained silent in the face of what was happening in Rotherham, where gangs of Pakistani rapists abused girls, for fear of being called "racist".

se mer:https://www.israelnationalnews.com/news/369567

 4

The problem with holding Iftar in Manchester Cathedral, 2 April 2023, 7:58am

During Ramadan, which began last week, sunset finds observant Muslims taking their iftar, a ceremonial breaking of the rigorous fast, involving specific prayers. Often this is done as a community. Pictures of mosques hosting iftar bring to mind the parish festivities which were a common feature of pre-Reformation England, before the Protestants decided that attendees at such beanfests were having far too much fun.

For reasons that remain unclear, it seems to have become fashionable for Christian churches in Britain to make themselves available as venues for the iftar. This year Manchester Cathedral, no less, opened its doors one evening for the local Muslim community, causing a brief stir on social media. I must confess to being among those who raised a sceptical eyebrow.

The objector inevitably runs the risk of sounding like a grouch. What’s the problem with a bit of hospitality? The dean and chapter are just being good neighbours, reaching out across the sectarian divide to foster love, understanding and world peace. Can’t we all just get along?

The problem is that the iftar is not simply a jolly get-together. If it were simply a question of inviting other religious groups to share a meal, or to socialise, there would be no issue, but iftar is inescapably a specific religious observance. The accompanying prayer, the adhan, incorporates the shahada, undoubtedly one of the most important credal statements in Islam, because its sincere recital is widely regarded as sufficient to become a Muslim. The shahada not only states that Muhammad is God’s Messenger, but also describes God as ‘one’. Both of these statements should be regarded as rebuttals of Christianity, which does not regard Muhammad as a significant figure at all, and teaches that God is a Trinity. Islam’s strong emphasis on the Oneness of God must be understood in the seventh century context of its founding, when its two chief rivals were polytheism and Christianity.

It follows, then, that for clergy to allow the shahada to be prayed in a Christian cathedral is an extraordinary act of negligence and careless, a turning away from the task of defending, spreading and explaining the Christian faith.

… None of this should be regarded as an attack on Muslims. The rigour of the Ramadan fast is deeply impressive. No food or drink at all during the daylight hours puts most modern Christian fasting in the shade.

But there is no getting around the fact that Christianity and Islam are two distinct and mutually contradictory religions. They might both be wrong, but they cannot both be right. If Jesus Christ was the Son of God, he cannot also be merely an important prophet. If Muhammad received God’s definitive revelation, then I am quite mistaken to regard him only as a merchant-turned-warlord. And I think serious Muslims would agree that there is a binary choice to be made here. I doubt they would want the elegant and austere purity of their faith dissolved into a syncretic mush, to make it more congenial to the modern Western mindset. I would not imagine there are many mosques who would consider inviting Christians to hold a prayer meeting or a Bible study – and quite right!

The question remains why a minority of Christians are so enthusiastic about these gestures. We’re not talking about a few oddballs acting on their own initiative under the radar. Presumably the decision to hold an iftar in Manchester Cathedral would have to be cleared with the bishop, David Walker, one of the more senior Church of England prelates. Without hearing from the organisers themselves, it is hard to be certain, but I suspect there are probably several different factors in play.

I honestly have no idea how we can overcome the instinctive cultural cringe that leads to these kind of incidents

One of these is hinted at by Douglas Murray in his 2015 book The Strange Death Of Europe. He talks about our civilisational loss of confidence following the terrible convulsions of 1914-1945. His argument is that the European intelligentsia, as a whole, can no longer regard their cultural and religious inheritance with healthy respect and gratitude, and instead maintain an instinctive suspicion and hostility towards anything that is theirs, while bending over backwards to accommodate what social scientists call the ‘Other’. It is this mindset that is being satirised by the old joke about a liberal being a man so open-minded he won’t take his own side in a fight. Christian clergy are not exempt. Quite the opposite, in fact, because Christianity’s traditional focus on self-abnegation and humility can lead to a kind of pathological altruism, unless it is balanced by a willingness to hold and police certain barriers of doctrine, discipline and practice.

The low status of patriotism and cultural conservatism in contemporary Britain mean that Church of England clergy, who are mostly drawn from the intellectual middle class, and who mostly conform to the shibboleths and prejudices of that class, are by and large very uncomfortable with anything that smacks of ‘old-fashioned’ ways, such as firmly declining to invite Muslims to hold iftar in a Christian church. It is noticeable that even many of the clergy who criticised the Manchester event did not appear to consider it a very serious offence, or deserving of proper discipline. Yes, it’s technically against canon law to invite members of another religion to pray heretical prayers in front of a cathedral altar, but one mustn’t make a fuss, you know. So we get a few disapproving Tweets, but nothing really changes. No-one is held accountable. Next Ramadan some other churches will do the same; perhaps another cathedral will have a go, and there will be a renewed round of polite tutting, but except for a few reliable firebrands, there is no real urgency to the criticism.

I honestly have no idea how we can overcome the instinctive cultural cringe that leads to these kind of incidents. It seems like an impossible task to disentangle the political from the spiritual in the minds of Christian elites, such that we can draw necessary lines of demarcation in our religious practice, without that demarcation taking on a political aspect. But it must be done, if we are to have any hope of reviving meaningful Christian faith among the British people, whom it has sustained for 1500 years. 

https://www.spectator.co.uk/article/the-problem-with-holding-iftar-in-a-cathedral/

5

Sonia Backès, French secretary of state for citizenship, has just said that "political Islam wants to bring the Republic to its knees". If only it were the République…

The French National Institute of Statistics has just provided us with numbers that tell of an unprecedented change of civilization in the history of a country that is the cradle of European culture. It is truly historic: there are more practicing Muslims than practicing Catholics between the ages of 18 and 59 in France. Reading the latest report from Insee, the French Statistical Institute, helps us understand the change of civilization we are experiencing in Europe.

One and a half million of Catholics pray and 800,000 go to church. Two million Muslims pray and 726,000 go to the mosque. There has already been an Islamic overtaking of Catholicism. And without considering the under 18s, where Muslims outclass Christians with Bulgarian percentages.

Le Monde reports that secularization is proceeding quickly only for Catholics. Muslim immigrants are not becoming “woke”. The postmodernist virus has not corroded their minds. 91 percent of Muslims educated as Muslims remain so. They remain religious, even after two generations. The use of the veil for women is also increasing: from 18 to 29 percent of all women in France in just ten years.

Three years ago, Muslims in France were 7 percent. Today they are 10 percent. Pierre Brochand, former director of the French internal secret service, has just said that "the critical point will be when Muslim immigrants cross the 50 percent threshold”. France is already teetering on Islam at 10 percent (in most big cities it's 20 to 30 percent).

"Four important pieces of information have just arrived while France is looking elsewhere" writes Eric Zemmour, the man who had foreseen it and was not listened to, rather tried and demonized. “Immigration in France today represents 19 million people. For a country of 68 million people: that's colossal. Immigration is steadily increasing everywhere in France, both in absolute terms and as a proportion of the population, and is increasingly Africanising. The number and proportion of Muslims are increasing, with an ever more marked orthodoxy. Today there are 55 percent more veiled women than in 2013! Among Muslim women of sub-Saharan origin, the use of the veil has more than doubled. Historical turning point: Islam becomes the first religion practiced on French soil (attendance of a place of worship, frequency of prayers, etc.): the number of French Muslims who claim to practice it today exceeds that of Catholics who claim to practice”.

"In forty years, France has become the nation in Western Europe where the population of Muslim origin is the most important", wrote Vatican Radio. "It is not difficult to hypothesize that we are now close to the overtaking of Islam over (French) Catholicism".

Already a few years ago it was estimated that in France, for a practicing Muslim, there were three practicing Catholics. But if this analysis was deepened, the relationship was reversed. Comparing the weekly attendance at Friday prayers in the mosque and Sunday mass in the church, the scenario is clear: 65 percent of practicing Catholics are over 50 years old. In contrast, 73 percent of practicing Muslims are under the age of 50. Le Figaro writes: "Two Ifop studies contain precise elements on the religious practice of the under 34s (understood as Sunday mass or Friday mosque): on 16 p 100 of practicing Catholics belong to this age group against 48 percent of practicing Muslims. These percentages indicate that currently in France there is one young practicing Catholic for every three young practicing Muslims”.

Macron's adviser on Islam at the Montaigne Institute, Hakim El Karoui, also reveals that Islam is the first religion practiced in France. "There are more practicing Muslims, between 2.5 and 3 million, than practicing Catholics, 1.65 million".

Edouard de Lamaze, president of the Observatoire du patrimoine religieux in Paris, the most important organization that monitors the state of places of worship in the country, revealed that "although Catholic monuments are still ahead, a mosque is being erected every fortnight in France, while a Christian building is destroyed at the same rate. He creates a turning point on the territory that should be taken into consideration”.

In 1976 France had 150 mosques, 900 in 1985, 1,555 in 2001 and so on in a dramatic progression. Today, as Algerian novelist Boualem Sansal says, "there are 3,000 mosques". And at the end of the century there will be 10,000. Au revoir, France!

https://www.israelnationalnews.com/news/369747

 6

Kjell Skartveit:

Det er fullbrakt. Jesu seier over døden er starten på en ny tidsregning. Forhenget inn til det aller helligste revnet i to. Fra øverst til nederst, og vi fikk alle tilgang til det aller helligste. Jesu død og oppstandelse gjør det mulig for oss å bli Guds barn, og dermed en del av hans rike her og nå.

Vi lever i en tid hvor det er lettere å si ja til fremmede religioner, enn til ham som ga sitt liv for oss. Jesus Kristus, Guds sønn fra evighet til evighet, synes å provosere stadig flere, andre forholder seg likegyldig, som om påskens budskap ikke angår dem.

Kommentar: Det er nettopp dette folk ikke lenger forstår, ikke lenger har behov for å forstå, ting man kan klare seg uten. Det er blitt helt likegyldig stoff for de fleste, og hvis man ikke ignorerer det, er man «ute» og lite populær. Folk skjønner det ikke, men under overflaten romsterer det et stort behov, et naturlig behov for å tro, og med dette et behov for erstatning, og mange, mange fler enn vi kan forestille oss i dag, vil da heller velge islam enn å stå uten religion i det hele tatt.

 Noen avviser Jesus Kristus fordi han viser oss vår utilstrekkelighet. … De vil helst klare seg alene. …

Jeg kjenner ingen som hele livet har gjort så godt som de kunne, og tanken på en evighet med vår syndige natur er ikke nødvendigvis av det hyggelige slaget, selv for den som hevder at han virkelig har gjort så godt som han kunne. Jeg tror også de glemmer at en slik forståelse av Gud innebærer at Gud selv må tåle synd.

Det moderne mennesket liker ikke tanken på å være dømt til å mislykkes. Vi trenger ikke Gud. I vår velstand og en tidsånd gjennomsyret av individualisme liker vi ikke å bli fortalt at det finnes en sannhet over oss som vi må forholde oss til. I en politisk kontekst er det oppskriften på diktaturet.

... Jesu budskap på skjærtorsdag faller ikke i god jord hos dagens elite. De vil aldri finne på å vaske velgernes føtter.

For dem er det motsatte en selvfølge. Deres ambisjoner går lenger enn å tjene folket, det er vi som skal vaske deres føtter. …

Vi bør derfor ikke bli forundret over at de synes å like andre religioner bedre enn kjærlighetens Gud. Det er nemlig bare hos Gud vi finner moralske absolutter, og som sier at han skal være deres ideal.

Skal man bygge en kultur som holder, som bevarer menneskeverdet og fremelsker sannheten, er det ingen andre steder å gå enn til ham som sa at han er veien, sannheten og livet. …

God påske!

https://www.document.no/2023/04/09/god-paske-2/

Kommentar: Skartveit setter fingeren på det helt fundamentale, som vanlig. Vi er blitt religiøse analfabeter, vi forstår ikke hva religion og tro er, og hva den innebærer. Den prosessen vi er inne i, består i å vingeklippe oss selv, uten å være klar over at det er det vi gjør. Vi skjærer ut store deler av vår sjel hver dag, og større stykker for hver dag som går, og kommer. Allah vil gi mange folk en trygghet og en stolthet, faktisk – som kirken og de kristne media ikke kan gi dem. Foreløpig er vi famlende, og ennå ikke søkende nok, men snart kommer det en omveltning, et helt nytt paradigme, og for mange vil det komme som en befrielse, som en en helt ny og helt annerledes solfylt frigjøringsdag i mai 1945. For det er slik det vil oppfattes som.

Tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør, sa Kristus.

7 (egen kommentar):

Det er en kjent sak at kristne i dag sover og gir en god dag i virkeligheten. De få som er igjen halter og går, og bryr seg mest om seg selv og en stigende gruppenarsissisme som stadig brer om seg og får dem til å bli selvsikkert selvtilstrekkelige i alle sin sneverhet, uten at de våger å innse dette og ta konsekvensene. Dette viser også deres ubehandlede frykt, de tør ikke engang kritisere sine egne, og havner derfor i en slags bløt sadomasochisme som bare er utmattende, ikke kreativ. De er blitt like servilt betinget emosjonelt korrekte som resten av befolkningen, bare på en litt annen og uvesentlig måte. De roser seg selv av å ikke være kritiske. De holder sitt hovmod for seg selv. Og dette produserer derfor selvsagt frafall, et frafall de ser ut til å ønske velkommen. I kristne kretser vil behovet for Allah og profeten vise seg med en uventet grad av diabolsk styrke om ikke mange år. 

https://neitilislam.blogspot.com/2023/03/islamofobien-som-splitter-kristne-na-i.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/09/jan-age-torp-intervjuer-biskop-atle.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/12/torp-med-egyptisk-ambassadr-i.html

Se spesielt denne:

https://neitilislam.blogspot.com/2023/02/kristenfundamentalisten-eller.html

Det er som Skartveit skriver:

Våre politiske motstandere diskuterer ikke, de blir krenket. Ikke nødvendigvis på egne vegne, hadde det bare vært så vel – nei, de krenkes på vegne av alle andre, de såkalt sårbare gruppene.

https://neitilislam.blogspot.com/2023/04/eliten-er-like-lite-empatisk-som-like.html

Kristen patologi i dag:

https://neitilislam.blogspot.com/2023/03/kristen-redaktr-forker-manipulere-gud.html

http://neitilislam.blogspot.com/2021/10/kristen-karismatikk-og-forbnn-mot.html

8

I 2015 ønsket Carola migranter velkommen til Sverige; nå har hun fått nok

Tore Kristiansen   07.04.2023 21:48

Den svenske artisten Carola var blant dem som i 2015 jublende tok imot migranter fra Midtøsten. I dag har hun våknet opp til svensk virkelighet og sier nok er nok.

I likhet med mange andre såkalte kulturpersonligheter i svensk offentlighet var artisten Carola Häggkvist positivt innstilt til strømmen av migranter som kom fra Syria og andre land i 2015.

Dette var mangfold, dette var bra, her måtte alle bidra, også Sverige! Välkomna, alla!

… Avisen siterer også Svenska Dagbladet:

… – Jag tycker inte man kan säga ”kom och lev som ni vill i vårt land”. Det är inte fegt att värna Sveriges traditioner och sjunga ”Den blomstertid” på skolavslutningarna. Ibland blir jag helt förtvivlad över utvecklingen. Vi ser ju resultatet, säger hon till SvD.

Carola er konkret :

– I form av skjutningarna. I form av polisen som bara ropar på hjälp. Vi släpper in och ska vara snälla mot människor som har en helt annan ideologi, där det till och med står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna. Nu är vi inne på riktigt tuffa puckar men så är det. Det är därför Iran ser ut som det gör i dag. De säger ”vi dödar inga”. Det gör de visst. De har förvridit sanningen.

Nasjoner og landegrenser

Ifølge Svenska Dagbladet skulle Carolas tanker kunne stemples som ”fremmedfiendlighet». Dette avviser Carola blankt:

– Nej, nej. Jag har verkligen inte ett sådant synsätt. Men det finns en anledning till varför det finns nationer och landsgränser, …

https://www.document.no/2023/04/07/i-2015-onsket-carola-migranter-velkommen-til-sverige-na-har-hun-fatt-nok/

Kommentar: Snakk om naivitet og etterpåklokskap, en egenskap som visse kristne nå smykker seg med, i hoven og lite ydmykvirkelighetsfjernhet, ut fra servilt betinget frykt for ikke å være emosjonelt korrekte nok, hvilket har lite eller ingenting  med kristen tro å gjøre.(Har psykolog Annicen Whuitfeldt vært på bane?).

Og dette gjelder svært mange, selvsagt også i vårt land. Det hjelper ikke å oppfatte seg selv som overmåte god når man så å si burde se det hele på forhånd og forøke å forandre på det som Jesus, bare for å ta et eksempel, så helt fra begynnelsen av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar