onsdag 11. oktober 2023

Terrororganisasjon. Ferdig snakka. Punktum.

 Ja, du kan jo bare tro det.

Fikk du med deg Urix på NRK i kveld? Vel, Fatah på Vestbredden "går full in" for Hamas. Den muslimske ungdommen som ble intervjuet, trodde fullt og fast, og med udelt hjerte, på løgner og halvsannheter. NRK har noe å svare for.

La oss begynne med følgende (kan hoppes over):

https://neitilislam.blogspot.com/2011/02/krf-og-det-muslimske-brorskapet.html

Filosof Vetlesen fikk prate om «ondskap». Det er som om han sitter på Månen og ser ned på menneskene på Jorden, ikke med ropert i hånd, men med et gjesp fra publikum, som vel presumtivt skulle få lære noe her, få mer innsikt. Men hva glimret med sitt fravær?

Jo, islam, selvsagt. Behold dine egne konklusjoner …

Hvem er det som sier følgende?

KORANEN ER VÅR GRUNNLOV

PROFETEN ER VÅR LEDER

JIHAD ER VÅR VEI

OG DØDEN VÅR ER VEIEN FREM …

Mange tar denne bekjennelsen som en bekreftelse på at islam er en fredens religion og at alle muslimer er like snille; de steller med sitt, Koranen er snill, de tror på sitt, vi innbiller oss, eh, tror på vårt, religion er en privatsak, ikke noe å frykte, og Gud er Gud, om han kalles Gud eller Allah (for det har visse personer som tror de er noe her i landet fortalt oss at vi skal tro og tenke).

Jeg hører visse engleaktige nordmenn berømme den ovenstående trosbekjennelsen. De ønsker på et vis at den var deres, at våre ledere, spesielt i kirker og bedehus, og i fagforinger og forbund, i klasserommene, i akademia, kanskje, ville kunne forkynne dette, - fordi? Jo, fordi «vi» ikke har noe lenger, ikke noe å holde oss til enn «skvalder» fra eliter, etablissementer og politikere, fra topp til bunn. Som Mona Sahlin sa det for noen år siden: Muslimene har noe, de, det har ikke vi, annet enn julenissen og sankthans.

De engleaktige misunner nå muslimene, på en måte. De vil ikke høre på at bekjennelsen faktisk har utspring hos Hassan al Banna og Qutb, og nå Hamas, at alt bygger på islam, på Koranen, på Sharia. Jeg tenker selvsagt på angrepene, massakrene, fra sist lørdag og frem til nå. Alt henger sammen, her. Ja, de «har virkelig noe».

Men de engleaktige vil ikke høre på det ordet, terrororganisasjon, altså. Men er kanskje vår statsminister villig til å låne øre, nå etter massakrene?

Jonas Gahr Støre på Stortinget i dag: Hamas er en terrororganisasjon. Ferdig snakka. Punktum.

(Se våre tidligere posteringer fra de de siste dagene, hvor det refereres til hvor vanskelig tingene er å forstå, for bl a Arbeiderpartiet).

"Jeg kan ikke tie om okkupasjonen  og undertrykkelsen av mine palestinske venner". Biskop Kari Veiteberg i Oslo, medlem av Palestinakomiteen.

Så hva sier utenriksminister Annicken Huitfeldt nå? Det høres ut som skjenn fra Jonas side. Vi hun ta det inn over seg, eller gå? Hun har jo nettopp med stor tyngde og nesten gråtkvalt overbevisning, benektet det sjefen selv sier.  Ser vi begrunnelsen på en katastrofal splittelse innad på venstresiden?

«De på -nippet- allah-troende" ... 

Vil noen forstå, vil noe forandres? På det litt dypere nivået. Vil noen ta konsekvensene av uhyrligheten som har utspunnet seg i landet der sør?

Dr. Michal Rachel Suissa: Når NRKs reporter Wolasmal forteller om en «brutal blokade» av Gaza, fortier han at sjøblokaden gjelder militær kontrabande og at den er godkjent av FN. Det er Hamas som i 16 år har holdt befolkningen fanget i «verdens største utendørs konsentrasjonsleir», men Wolasmal legger skylden på Israel.

En artikkel fra en tid tilbake, kan kaste lys over hva dette dreier seg, akkurat nå:

Hvilket demokrati ville ha handlet annerledes enn det Israel gjorde? Hvilket demokrati ville ikke ha laget tilfluktsrom til sine truede innbyggere?

Den farligste … er ikke absurditeten fra Iran-Hamas, som stort sett oversees av tenkende og moralske mennesker, men responsen fra FN og EU, som setter likhetstegn mellom forsettlig mord på sivile og legitimt selvforsvar i henhold til Artikkel 51 i FN-pakten.  Den falske moralske likheten bare oppmuntrer terrorister til å fortsette med sine ulovlige aksjoner.  USA har helt rett i å plassere ansvaret på Hamas, mens man oppfordrer Israel til å gjøre alt som er mulig for å minimere sivile tap.

Det er noen som hevder at Israel har brutt prinsippet om proporsjonalitet ved å drepe så mange flere Hamas-terrorister enn antallet sivile israelere som er drept av Hamas-raketter.  Dette er av minst to grunner en absurd misbruk av begrepet om proporsjonalitet. For det første så er der ikke noe juridisk likeverd mellom overlagt drap på uskyldige sivile og overlagt drap på Hamas-kjempere.  Innenfor krigens lover, kan et hvilket som helst antall kjempende drepes for å forhindre drap på endog en eneste uskyldig sivil.

For det andre, så måles ikke proporsjonalitet etter antallet sivile som faktisk drepes, men etter risikoen for sivile dødsoffer og intensjonene til dem som angriper sivile.  Hamas søker å drepe så mange sivile som de kan.  De sikter inn sine raketter i retning mot skoler, sykehus, lekeplasser og andre helt sivile mål.  Det faktum at de ikke har drept så mange sivile som de skulle ha ønsket, er takket være Israels enorme bevilgning av ressurser for å bygge tilfluktsrom og til opprettelse av systemer for tidlig varsling.

 Hamas, på den annen side, nekter å bygge tilfluktsrom, nettopp fordi de ønsker å maksimere antallet palestinske sivile som uunngåelig blir drept av Israels militære aksjoner.  De vet av erfaring at når de tvinger Israel til å foreta militære aksjoner som fører til døden for selv et lite antall uskyldige palestinske sivile, så vil mange i det internasjonale samfunn fordømme Israel.  Israel forstår denne triste virkelighet godt, og går til enorme anstrengelser for å redusere antallet sivile tap, endog til det punkt hvor de avstår fra å angripe legitime mål som ligger altfor nær sivile områder.  Følgelig tilfredsstiller Israels aksjoner både prinsippet om proporsjonalitet, så vel som prinsippet om selvforsvar mot væpnet angrep.

Selv om det å skyte i den hensikt å drepe sivile, er en krigsforbrytelse, var terroristene som skjøt mot sivilbefolkningen i Sderot, stolte nok over sine forbrytelser til at de signerte sine mordvåpen.  De vet at i den virkelige verden hvor vi lever, vil de aldri bli tiltalt for sine mord og mordforsøk. 

Avfyringen av raketter mot sivile fra tett befolkede sivile områder, er den nyeste taktikken i krigen mellom terrorister som elsker døden og demokratier som elsker livet.  Terroristene har lært seg hvordan de skal bruke demokratienes moral mot dem som ikke ønsker sivile tap – ikke engang blant sivile fiender. …

Taktikken til Hamas ville ikke ha virket mot russerne i Tsjetsjenia.  Når russerne ble skutt på, skjøt de mot sivile uten å nøle.  Det ville heller ikke ha fungert i Darfur, hvor janjaweed- militsen har drept tusener av sivile og drevet bort 2,5 millioner mennesker for å få tak i opprørerne som skjulte seg blant dem.  Noen taktikker fungerer bare mot moralske fiender som bryr seg mye om å minimere sivile tap.

Ikke overraskende har Iran, Hamas og andre helautomatiske Israel-prylere argumentert med at Hamas sine rakettangrep mot israelske sivile er helt legitime, og at israelske motangrep er krigsforbrytelser.  Like lite overraskende er responsen fra FN, EU, Russland og andre, som, i hvert fall når det gjelder Israel, ser et moralsk og juridisk likeverd mellom terrorister som angriper sivile, og et demokrati som svarer med å angripe terroristene. M. Dershowitch, Oversettelse: Per Antonsen. 

Husker du forresten “Sønn av Hamas»? Her en liten biografi, som kanskje kan gi et visst håp:

Mosab Hassan Yousef (later Joseph)[2] was born in Ramallah, a city 10 kilometers (6.2 mi) north of Jerusalem. His father, Sheikh Hassan Yousef, was a Hamas leader who spent many years in Israeli prisons.[2][3][7] He is the oldest of five brothers and three sisters.[2][8]

When Yousef was growing up, he wanted to be a fighter because that was according to him what was expected of Palestinian children in the West Bank.[9] Yousef was first arrested when he was ten, during the First Intifada, for throwing rocks at Israeli settlers.[9] He was further arrested and jailed by Israel numerous times.[3] As his father's eldest son, he was seen as his heir apparent,[2] and became an important part of the Hamas organization.[3]

Yousef said he saw the light after a stint with his dad’s comrades in an Israeli jail during the mid-1990s. At Megiddo Prison, he witnessed Hamas inmates leading a brutal year-long campaign to weed out supposed Israeli collaborators. "During that time, Hamas tortured and killed hundreds of prisoners,” he said, recalling vivid memories of needles being inserted under finger nails and bodies charred with burning plastics. Many, if not all, had nothing to do with Israeli intelligence. “I will never forget their screams,” he continued. “I started asking myself a question. What if Hamas succeeded in destroying Israel and building a state. Will they destroy our people in this way?” [10]

Yousef's doubts about Islam and Hamas began forming when he realized Hamas' brutality, and that he hated how Hamas used the lives of suffering civilians and children to achieve its goals.[2] Yousef was held by Shin Bet agents in 1996. While in prison, he was shocked by Shin Bet's interrogation methods, which he considered humane, when compared to how Hamas operatives tortured imprisoned suspected collaborators.[11] He decided to accept a Shin Bet offer to become an informant.[12]

https://en.wikipedia.org/wiki/Mosab_Hassan_Yousef

Og så:

… Norsk Folkehjelp er nå en av de seks store norske «hjelpeorganisasjonene». De sprang ut av LO/Fagbevegelsen og har fortsatt sterke bånd dit. De ansetter folk som sympatiserer til venstre. Hvert år mottar de mer enn 500 millioner kroner i støtte over det norske statsbudsjettet. Fra tid til annen er de også mottaker av NRKs årlige innsamlingsaksjon. De ber også folk direkte om penger.

Hva sier de så om situasjonen mellom Israel og Palestina?

hjemmesiden, i artikkelen «Al-Nakba, en 72 år lang katastrofe» skriver Norsk Folkehjelps ungdomsorganisasjon «Solidaritetsungdommen» at 15. mai markerer «starten på Israels overgrep mot Palestina og det palestinske folket».

Videre skriver de at «konflikt» ikke er et «treffende» begrep fordi det tar ikke opp i seg «det skjeve maktforholdet som foreligger mellom Israel og Palestina, og hvordan dette fører til at overgrepene i all hovedsak skjer mot palestinere.»

Norsk Folkehjelp gjør det klart hvem som etter deres meninger er overgriper (Israel/jødene) og offer (palestinerne) i denne relasjonen.

https://inyheter.no/11/10/2023/far-milliarder-av-skattepenger-dette-skriver-norsk-folkehjelp-om-israels-overgrep-og-apartheid/

Norge ber verden om å fortsette med økonomiske støtte til Palestina. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Humanitær bistand til folket i Gaza bør prioriteres, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

– Dette inkluderer til den palestinske selvstyremyndigheten, støtte gjennom organisasjoner som FN, støtte gjennom humanitære organisasjoner og til det palestinske sivile samfunnet, sier hun til Reuters.

Hun forteller også til nyhetsbyrået at det ikke finnes grunn til å tro at norsk bistand til Palestina har hjulpet Hamas.

Om verdenssamfunnet stanser sin støtte til de palestinske områdene vil det kun resultere i en forverring, mener Huitfeldt.

https://inyheter.no/11/10/2023/norge-ber-verden-om-fortsatt-stotte-til-palestina/

Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet ber regjeringen stanse bistand til palestinske områder. Partiet Konservativt går enda lenger.

– Regjeringen må fryse den delen av bistanden som går til kapasitetsbygging for palestinske selvstyremyndigheter fram til de fordømmer de forferdelige terrorhandlingene begått av Hamas, sier KrF-nestleder Dag Inge Ulstein til Vårt Land.

Regjeringen har foreslått at regionsbevilgningen til Midtøsten neste år til å være 519 millioner kroner, skriver NTB.

– Vi må få vurdert hvilken retning denne støtten bærer. Vi må faktisk få fram at Israel er et demokrati som vi må ta vare på. Da tror jeg vi nå bør fryse midler. Og bistanden bør gjennomgås, sier FrPs Christian Tybring-Gjedde.

Konservativt og dets leder Erik Selle har et tett og nært forhold til Israel.

https://inyheter.no/09/10/2023/vil-kaste-palestinerne-ut-av-fn-og-ha-full-stans-i-norsk-bistand/

Solberg ber Støre kalle Hamas en terrororganisasjon, Tore Kristiansen   11.10.2023 12:54

NTB melder om saken.

For Høyre-leder Solberg er det ingen grunn til å famle med begrepsbruken her:

– Hamas er en ekstrem politisk og religiøs organisasjon som begår terrorangrep. Da må vi selvfølgelig kalle dem en terrororganisasjon, sier Høyre-leder Erna Solberg til VG.

Hun mener at også statsministeren nå bør begynne å bruke terrorbegrepet om Hamas.

-

Høyre i Stavanger sier nei til å heise Israels flagg: Erling Marthinsen   11.10.2023 13:00

Khamenei: Vi kysser hendene til de som planla angrepene

Irans Øverste leder, Ali Khamenei, sier at Iran ikke hadde noe med Hamas-angrepene å gjøre, men han kysser hendene til de som sto bak. Khamenei later til å tro at Israel er påført uopprettelige skader og er undergangsømt. Det kan friste til nye angrep.

«We kiss the hands of those who planned the attack on the Zionist regime,» said Khamenei, who was wearing a Palestinian scarf, in his first televised speech since the attack.

«This destructive earthquake (Hamas’ attack) has destroyed some critical structures (in Israel) which will not be repaired easily … The Zionist regime’s own actions are to blame for this disaster,» said Khamenei.

https://www.document.no/2023/10/10/khamenei-vi-kysser-hendene-til-de-som-planla-angrepene/

Arabisk sykepleier ved Ålesund sykehus støtter terrordrap!

Uwe Max Jensen   10.10.2023 18:15

https://www.document.no/2023/10/10/arabisk-sykepleier-ved-alesund-sykehus-stotter-terrordrap/

Hamas tenker stort: – Israel er bare første mål. Hele verden skal under­legges vår lov, Arnt Jensvoll   10.10.2023 18:34

https://www.document.no/2023/10/10/hamas-tenker-stort-israel-er-bare-forste-mal-hele-verden-skal-underlegges-var-lov/

Sunak om Hamas: − De er ikke militante, de er ikke frihets­forkjempere - de er terrorister

Hanne Tolg: «De er ikke militante, de er ikke frihets­forkjempere – de er terrorister», sa Rishi Sunak til sørgende jøder i en synagoge i London. «Vi står sammen med Israel, ikke bare…

Hamas-talsmann til Sky News: − Vi har ikke drept noen sivile, Hanne Tolg   10.10.2023 12:40:

Mandag kveld intervjuet Mark Austin fra Sky News en talsmann fra Hamas på direktesendt tv. Dr Basim Naim sa høyt og tydelig at Hamas ikke hadde drept noen sivile. Hamas hadde kun drept israelske soldater, sa Naim.

Mark Austin greide ikke å skjule sin forbløffelse. Han gjentok spørsmålet flere ganger. «Hva med de 260 drepte på musikkfestivalen?» spurte han Naim. «Forstår du ikke hvor absurd dette høres ut?»

Naim sa at dette var israelsk propaganda.

https://www.document.no/2023/10/10/hamas-talsmann-til-sky-news-%e2%88%92-vi-har-ikke-drept-noen-sivile/

Danmark setter bistand til palestinerne på pause, Norge varsler gjennomgang, Erling Marthinsen   10.10.2023 12:37:

Den danske regjeringen setter bistanden til palestinerne på pause, opplyser utviklingsminister Dan Jørgensen. Departementet vil sørge for å unngå direkte støtte til angrep.

… Samtidig settes det i gang et arbeid med å gjennomgå støtten i detalj med sikte på å sikre at ingen danske midler går indirekte til å støtte angrep på Israel.

– Vi vil gennemgå den med tættekam, for vi vil være helt sikre på, at de danske midler, der går til Palæstina, ikke indirekte kommer til at støtte terrororganisationer, eller organisationer der på anden måde bakker op om Hamas, understreker Jørgensen.

Dermed følger Danmark etter Tyskland og Østerrike, …

I går sa EU-kommissær Oliver Varhelyi at EU-kommisjonen inntil videre stanser alle utbetalinger til palestinske selvstyremyndigheter. Men noen timer senere snudde EU, og sa de ikke ville stanse utbetalingene «ettersom det ikke er planlagt noen i nærmeste framtid».

Den norske regjeringen, som ikke vil kalle Hamas en terrororganisasjon, skal gjennomgå bistanden til Gaza.

… – Det er livsviktig at folk i Gaza har mat og medisiner. Dette bidrar Norge til gjennom blant annet FN og Røde Kors, som daglig redder liv og lindrer nød. Vi følger nøye med på situasjonen på bakken og vil fortløpende vurdere om det er behov for mer støtte. Vi har gode rutiner for å sikre at våre penger ikke går til Hamas, sier statsråden.

https://www.document.no/2023/10/10/danmark-setter-bistand-til-palestinerne-pa-pause-norge-varsler-gjennomgang/

Sunak om Hamas: − De er ikke militante, de er ikke frihets­forkjempere - de er terrorister

Hanne Tolg:  

«De er ikke militante, de er ikke frihets­forkjempere – de er terrorister», sa Rishi Sunak til sørgende jøder i en synagoge i London. «Vi står sammen med Israel, ikke bare…

https://www.document.no/2023/10/10/sunak-om-hamas-%e2%88%92-de-er-ikke-militante-de-er-ikke-frihetsforkjempere-de-er-terrorister/

-

Israel gir Europa skylden for terrorangrep: EU-finansiert antisemittisk propaganda

– EU finansierte lærebøker fra palestinske myndigheter som var fulle av antisemittisme og oppfordringer til vold og terrorisme mot jøder. Disse lærebøkene er roten til den palestinske terroren mot israelere.

En israelsk diplomat har uttalt at ledere i Den europeiske union har bidratt til Hamas-terrorisme ved å gi hjelp til palestinerne, skriver Joel Gehrke i Washington Examiner.

https://www.document.no/2023/10/10/israel-gir-europa-skylden-for-terrorangrep-eu-finansiert-antisemittisk-propaganda/

Tidligere:

På musikkfestivalen sist lørdag i Israel ble fire ganger flere unge utsatt for et kanskje enda mer vanvittig terrorangrep. Men Støre-regjeringen nekter å definere Hamas som en terrororganisasjon. Nå går FrP til Stortinget med et klart budskap: Hamas skal av norsk politisk ledelse defineres som en terrororganisasj

I dag sender FrP to forslag til Stortinget, sier Sylvi Listhaug.

  • Stortinget ber regjeringen definere Hamas som en terrororganisasjon.
  • Stortinget ber regjeringen fryse all ordinær utbetaling til de palestinske
    selvstyremyndigheter.

rP peker på at både USA, EU (allerede i 2001), Canada og Storbritannia har klassifisert Hamas som en terrororganisasjon. Så hva holder Norge tilbake fra å gjøre det samme?

Norge følger slavisk FNs terrorliste, og som kjent er den muslimske verden tungt inne i FN-systemet, sist bevitnet på mandag da FNs Menneskerettighetsråd holdt et minutts stillhet for de palestinske ofrene de siste dagene – men ikke for de israelske. FN definerer således ikke Hamas som en terrororganisasjon.

Mens EU har klassifisert Hamas som en terrororganisasjon, har statsminister Jonas Gahr Støre uttalt at Hamas er en organisasjon som «utfører terrorhandlinger», mens han klamrer seg til listen over terrororganisasjoner som FN bruker. Der glimrer Hamas med sitt fravær.

https://www.rights.no/2023/10/vil-stemple-hamas-som-terrororganisasjon/

FNs menneskerettighetsråd med ett minutt stillhet – for palestinske ofre

Den islamske samarbeidsorganisasjonen OIC har nå så mange medlemmer i FNs menneskerettighetsråd at de uten motstand kan presse fram kritikk mot Israel, og det benytter de enhver anledning til. Mandag kveld var rådet samlet, og i kjølvannet av Hamas terrorangrep ble det avholdt ett minutts stillhet - ikke for brutalt nedslaktede sivile israelere, men for palestinske ofre. Julie Dahle , Publisert: 10.10.2023 - 14:50:  

OIC har eksistert siden 1969. De påberoper seg å være «den kollektive stemmen til den muslimske verden», og det er antallet medlemsland som gir organisasjonen makt. Per i dag har de 57 medlemsland fordelt på fire kontinenter, i tillegg til samarbeid med land som Russland og Kina. Det betyr at de kan samle flertall i FN, og typisk gjør de det i FNs menneskerettighetsråd, et råd som har et fast antall medlemmer basert på folketall. Det gir 13 medlemmer til Afrika, 13 til Asia, Latin-Amerika og Karibia har 8, Øst-Europa 6 og Vest-Europa og andre har 7 medlemmer.

OICs minoritetsfokus og påstander om undertrykkelse er like hyklersk som menneskerettighetsfokuset deres, for som kjent har OIC sin egen tilpassede form for menneskerettigheter, uttrykt i Kairo-erklæringen, der hele FNs menneskerettighetserklæring er underlagt sharia.

Solidariteten med de palestinske ofrene er nok også helt reell. Men synet av et samlet FN som opptrer som et underbruk av OIC er likevel påfallende.

Moralske standarder der altså, fra mannen som har hyllet Yusuf al-Qaradawi, den åndelige lederen som i sin tid utstedte fatwaen som tillot nettopp Hamas å drive med selvmordsangrep mot Israel.

Dersom man ser på HL-senterets rapport for fjoråret, ser man ganske tydelig hva nordmenn tenker om Israel. Presentert for påstanden «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under 2. verdenskrig», så svarer mer enn hver tredje nordmann at ja, slik er det.

Andelen som sa seg helt (7,9 prosent) eller nokså enig (24,9 prosent) i dette var på 32,8 prosent. 33,2 prosent sa at det er umulig å svare, mens bare 32,4 prosent tok avstand fra påstanden.

Enda langt flere i det muslimske utvalget (63 prosent) svarte at de var enige i at Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under 2. verdenskrig. Dette innebærer en klar økning i støtten blant muslimene siden 2017 (fra 51 prosent), fastslår rapporten.

Mens NRK og norske medier forøvrig gjør sitt beste for å finne «eksperter» som kan fortelle at sivilbefolkningen i Palestina ikke støtter Hamas, er reportasjene som sendes på Al Jazeera helt tydelige på at «alle støtter Hamas nå».

https://www.rights.no/2023/10/fns-menneskerettighetsrad-med-ett-minutt-stillhet-for-palestinske-ofre/

 

Litt om formulerte tanker om vold, særlig fra venstreorienterte:

https://neitilislam.blogspot.com/2012/04/abb-og-vare-spekulasjoner-i-det-onde.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar